14.1.15

Tallinn photo diary

Eilinen päivä kului siis Tallinnassa ja päivä oli oikein tarpeellinen, joskin tapahtumarikas. Mitä olisi kuitenkaan tyttöjenreissu ilman pikku muuttujia? ;) Aamulla menomatkalla oli niin kova merenkäynti, että ihmiset voivat laivalla suurin osa pahoin. Ihmettelinkin kun en ole koskaan kärsinyt minkään näköisestä merisairaudesta, mutta tällä kertaa hieman piti puhallella.
Perille päästyämme suuntasimme ensimmäisenä (pikku matkapahoinvoinnista eroon- mission jälkeen) kiertelemään kauppoja ja talsimme myös Vanhassa kaupungissa. Aluksi satoi ja tiet olivat kröhöm, märät. Ja niin olivat meidän kengätkin kohta. Ei auttanut itku markkinoilla, vaan nopeasti Virukeskukseen kuivattelemaan kenkiä ja tekemään löytöjä. Paljon oli vielä alekamaa kaupoissa ja tuskin mitään uutta. Tämän reissun ostokset olivatkin siitä syystä kaikkea muuta kuin vaatteita ja kenkiä (lue: ruokaa ja sisustusjuttuja).Koska meillä oli oikeasti ihan törkeen paljon aikaa olla Tallinnassa, päätimme buukata itsemme lennosta manikyyriin ja pedikyyrin. Suosittelen muita reissaajia ehdottomasti ottamaan Tallinnassa jokin sortin kauneus/ hemmotteluhoitoja. Manikyyrini maksoi 18 euroa ja ystäväni pedikyyri 25 euroa. Ja hyvää jälkeä tuli. Kauneushoitoloita on lähes joka nurkan takana ja ihan hyvin voi päästä ilman varausta kauneushoitoon :)

Löysimme myös sattumalta Viron "Fazerin kahvilan" eli Vanhassa kaupungissa sijaotsevan Kalev- kahvilan. Kalev valmistaa myös erinäisiä suklaita ja kahvilan yhteydessä oli myös pieni suklaapuoti. Sisustus painottui antiikkiin ja Edith Piaf soi taustalla. Ihastuin kovin myös Kahvilan näyteikkunoihin, jotka olivat todella kauniita.


Ruoka ja kahvilatuotteet ovat Tallinnassa aivan törkeen halpoja. Lounaan söimme 10 eurolla ja Kalev- kahvilassa Sacher kakku sekä latte maksoivat yhteensä 5,20 euroa! Eli tuloksena siis raahasin esimerkiksi tuoretta leipää myös tänne lahden toiselle puolelle. Kun se oli niin halpa. Kukkiakin olisi tehnyt mieli.


Onnistunut oli reissumme siis kaiken kaikkiaan, vaikka rättiväsyneenä palasinkin kotiin yöllä. Tämmöisiä reissuja kannattaa harrastaa, mikäli ei ole mahdollisuutta syystä tai toisesta reissata ihan sinne rantalomalle. Nyt jaksaa sitten tehdä töitä ja loppuviikosta palailen takaisin Vaasaan :)

// Here's some photos about our day in Tallinn. We did some shopping, ate well, took manis and pedis and just enjoied the day. Even thought the morning wasn't the most successful :D People felt sick on the boat because of the weather (including us). I never feel sea sickness, but now I had to focus on not to throw up there. Although we survived and after a little hydration and mission- not- to- feel- sick, we headed to the Viru center for some shopping. Sales were still going on, but this time I didn't buy any clothes or shoes. Instead I bought food and decoration stuff for home :)

We also found a nice café in the old town: Kalev café, which is quite the same thing as Fazer in Finland. I loved the windows of the café! Decoration was quite antique and Edith Piaf was played over there. You also could buy Kalev chocolate from there but this time I only drank latte and ate Sacher cake. Imagine, latte and piece of Sacher cake cost together 5,20 euro! In Finland you have to pay twice as much if you want coffee and cake. 

All in all the day was a good getaway for us and now we have the energy to work and stydy. I'll be working rest of the week and on Sunday it is a time to go back to Vaasa. Studies are calling :)

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign