3.1.15

What to wear on winter?

Sataa lunta/ vettä, tuulee, on kylmä. Mitäköhän sitä pukisi päälle? Ei paljoa kiinnosta reippailla ihmisten ilmoilla huolettomassa takissa ja avokkaissa, niinkuin Pinterest näyttää mikäli kirjoitat hakusanaksi winter outfit. Heillä ei ole aavistustakaan siitä, miten kunnon talveen tulisi pukeutua. Melko usein sitäpaitsi myös sisällä on kylmä, eikä pelkkä ohut pusero riitä. Toki Suomen ilmasto on viime aikoina ollut hieman leudompi, mikä on antanut enemmän variaatioita arkipukeutumiseen. Sainpa siis idean, että esittelen teille omia vinkkejäni siitä, miten pukeutua lämpimästi mutta tyylikkäästi! :)

// Here are some tips how to dress up warm but at the same time stylish. The weather in Finland isn't the easiest and you end up wearing the same ice fishing suit everyday ;) So I got an idea to give my point of view about stylish winter wardrobe.Pukeudu kerroksiin Wear layers

Kaikkialla toitotetaan tästä, mutta se pitää todellakin lämpimänä ja antaa mahdollisuuden kikkailla vaatteilla ja asusteilla. Pitkät saappaat, housut, pusero, neuletakki/karvaliivi ja kaulahuivi voisi olla esimerkki kerroksellisuudesta.

Hattu tai pipo päähän Wear hat 

Kun pää on peitossa, lämmittää se myös kroppaakin. Nopeuttaa  aamurutiinia ja tuo kivan ilmeen asulle. Latvat voi vaikka kihartaa tai suoristaa äkkiseltään. Söpöjä tupsupipoja, joissa on fleecevuori myydään esimerkiksi Aukiassa/ Modassa. Toki pipon sisävuoreen voi itsekin fleesen ommella.

Kumisaappaat pelastavat nahkakengät Wear rubber boots

Kumppareita voi käyttää a) kun on loskaa b) kun sataa vettä c) kun on kuivaa eli melkeinpä milloin vain! Ostin loppukesästä itselleni mustat mattapintaiset Hunterit, jotka ovat hyvin klassiset ja varsin neutraalit. Saappaista kertovaa postatusta voit lukea täältä. Kumisaappaat ovat sitäpaitsi nykyään ihan trendikkäät ja sopivat niin hameen kuin housujen kanssa.

Panosta materiaaleihin Wear wool

Aidot materiaalit lämmittävät hiostamisen sijaan, tosin tämä onkin sitten hieman kaksipiippuinen asia. Aidot materiaalit, kuten esimerkiksi angora, otetaan usein eläimistä hyvin epäeettisellä menetelmällä.  Mikäli näihin asioihin kiinnittää huomiota, suosittelen villaa. Se on myös erittäin pehmeää loppujen lopuksi.Hanki kunnon takki Get a proper down coat

Lämmin untuva- tai toppatakki pelastaa sinut, kun mittari näyttää reippaasti miinuksia. Takkia ei myöskään tarvitse ostaa joka vuosi, vaan riittää kun sen käyttää pesulassa.

Nahkahanskat käsiin Wear leather gloves

Nahkaisia hanskoja myydään melkeimpä millä merkillä vain ja usein niissä on jokin juju tai pieni kiva yksityiskohta, joka viimeistelee talvisen asun. Omissa hanskoissani on simppeli kultainen vetoketju päällä, mutta myös rusetteja sekä metallisia ketjuja on näkynyt.

Poncho harteille Wear poncho

Villaisen ponchon voi kääräistä harteille puseron päälle. Valitse alle joko samansävyinen tai miksei mätsäävä erivärinenkin paita käy :) Ponchoa voi pitää joko sisällä tai ulkona. Ulkona käytettäessä ponchon kaveriksi sopii esimerkiksi nahka- tai villakangastakki.

Shortseja ja hameita voi käyttää myös talvella Wear shorts and skirts with stockins

Housuthan ovat itseasiassa melko kylmät, joten miksei pukisi parit sukkahousut ja hametta niiden sijaan? Kun käytän esim mekkoa, puen talvisaikaan kahdet sukkahousut: Puuvillaiset alle ja päälle siistimmät 100 denin sileät sukkikset. Toimii :)


Tässä oli siis muutama idea ja ajatus siitä, miten voi myös talvella pukeutua johonkin muuhun kuin pilkkihaalariin. Tuleeko teille vielä muita ideoita mieleen? :)

Kuvat/ Pictures: Pinterest

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign