23.6.15

ROASBERG


Helsingin kahvilatarjonta on saanut mukavan piristysruiskeen Café Roasbergista, jota pääsin testailemaan viime viikolla yhteistyön merkeissä. Kahvila sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Mikonkatu 13:ssa ja on ollut toiminnassa vasta pari kuukautta. Sisään astuessa tuntui kuin olisi astunut suoraan Barcelonan kaduilta paikalliseen kahvilaan. Värejä on käytetty hauskasti, sisustuksessa on uniikkeja yksityiskohtia, tunnelma on rauhallinen ja tänne tulisin mieluusti näpyttelemään kannettavaani kera kahvikupposen. 
Kävin Roasbergissa lounasaikaan, jolloin tarjolla oli ihanan perinteistä kalakeittoa sekä herkullisia salaatteja. Asiakas voi pääasiassa valita jomman kumman lounasvaihtoehdoista. Hinnatkaan eivät ole päätähuimaavia: Salaatit ovat alkaen alle kympin luokkaa ja esimerkiksi cappuccino on 3,70 €. Parasta kahvilan tarjonnassa oli kuitenki se, että ainekset ovat hyvälaatusia ja siellä on helppo syödä terveellisesti. Salaatteihin oli tarjolla täytteiksi niin hummusta, vihanneksia kuin kalaa sekä kanaakin. (Otin tietenkin vähän jokaista täytettä, haha) Mikäli tekee mieli jotain hyvää, kannattaa maistaa Roasbergin raakakakkuja! En ollut koskaan niitä maistellut, mutta kakkupalat veivät kyllä kielen mennessään. Puolukkasuklaa- raakakakku sopi hyvin cappuccinon kanssa ja oli hyvä päätös lounaalle.

Lyhykäisyydessään siis, mikäli kaipaat persoonallista kahvilakokemusta kera hyvien ruokien sekä kahvien, suuntaa Mikonkatu 13:een! Roasbergilla on valmistumassa myös terassi ja kahvila on auki arkisin klo. 22 asti sekä viikonloppuisin klo. 24 :)

Onko joku muu siellä ehtinyt jo käydä Roasbegissa?

// I had a chance to try out the newest café in Helsinki, Roasberg. Café's style is very European with its bright colors and vintage furnitures. There's enough space but the atmosphere is very calm, I could imagine sitting there with my laptop and why not meeting some customers too. Food is healthy and quality is good, I loved their salads and raw cakes! So tasty :) I tasted lingonberry chocolate raw cake with a cup of cappuccino.

Prices aren't bad either. You will get a two fillings salad over 10 euro and a cup of cappuccino is 3,70 euro. They also have an all day soup everyday! This time it was a traditional salmon soup. 

So, if you're looking for something refreshing and different café from Helsinki's city centre, head to Roasberg. Address is Mikonkatu 13, right next to Ateneum museum.


Follow me on Bloglovin  / Instagram: @essiesophie / on Facebook 

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign