18.1.16

Breakfast at Le Pain Quotidien


Hei taas! Tänään on viimeinen aamumme Pariisissa ja juna Marseilleen lähtee kello 12 aikoihin. Viimeiset neljä päivää ovat olleet ihan mielettömän hauskoja sekä mieleenpainuvia. Olen nähnyt ja kokenut niin siistejä asioita jo nyt enkä malta odottaa seuraavia viikkoja ja niiden tuomia uusia seikkailuja!

Pakollisen turistikierroksen jälkeen aloitimme viikonloppumme puhtaalta pöydältä ja aamu alkoi aamiaisella Le Pain Quotidien- kahvilassa, jota on kovasti kehuttu milloin missäkin. Ilma oli sen verran kirpakka että valkkasimme ystäväni kanssa pöydän sisältä ja saimme menun siinä samassa nenämme eteen. Tarjolla oli sekä yksittäisiä aamupalavaihtoehtoja kuin brunssejakin. Meikäläinen valitsi perinteisen ranskalaisen aamiaisen ja otin siihen sivuun vielä tuon hedelmäkulhon. Tarjoilijat olivat hyvin ystävällisiä ja paikka oli melkein tupaten täynnä, joten se on yleensä merkki hyvästä paikasta. Hintaa aamiaiselleni tuli noin 16 euroa mikä on mielestäni ihan ok, sillä tuolla annoksella sai itsensä hyvin täyteen. Toki näin suomalaisena olisi ollut kiva jos leipien päälle olisi saanut jotain vihreää, mutta maassa maan tavalla. Siksi tilasin myös tuon hedelmäkulhon ;)
Ketjun kahviloita voit löytää ympäri Ranskaa, bongattiin tyttöjen kanssa yksi myös Marseillesta mutta se oli suljettu ainakin toistaiseksi. Le Pain Quotidien käyttää luomutuotteita ja myös kahviloiden sisustus on hyvin maanläheistä. Kahvila, jossa kävimme aamiaisella sijaitsee eräällä poikkikadulla Rue Saint Honoresta (18-20 Rue Des Archives). Mikäli hyvä aamiainen kutkuttelee mielessä, suosittelen vierailemaan joissakin näissä. Metrolinja numero 1 menee aivan vierestä ja kun hyppäät Tuilleriesin pysäkillä pois, olet melkein jo perillä :)


// Today is the day, when we take a train again and head back to Marseille. It's been a great weekend and I can't wait the next ones. Anyway, I wan't to suggest a good breakfast place in Paris if you want to enjoy it in a place that is very down to earth and uses organic products in their food.

Le Pain Quotidien is the place where we started our Saturday. Cafeteria was full of families, tourists and local people and you could pick a breakfast, brunch or single items from the menu. I chose their breakfast meal but I added a fruit salad on it. Cost of this combo was around 16 euro, not bad.

This café located near Rue Saint Honoré (18-20 Rue Des Archives) and it was very easy to go there. Metro line number 1 drives pretty close and the name of the stop is Tuilleries.


Follow me on Instagram / on Facebook 

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign