9.2.16

Little village called Cassis


Viikko polkaistiin käyntiin mitä ihanimmalla tavalla, kun lähdettiin porukalla vierailemaan Marseillen lähikylässä, Cassiksessa. Puolen päivän aikaan nappasimme bussin (M8) Castellanesta (RTM-kortilla maksuton, muille noin 2,20 e) bussi vei meidät vuoren toiselle puolelle tähän suloiseen pieneen satamakylään. Matka Marseillesta Cassikseen kesti noin 50 minuuttia ja maisemat olivat matkan varrella aivan huikeita! Tosin ehkä vähän kuumotti, kun bussi viiletti korkealla vuorella uloimmaisella kaistalla 70 km/h. Elossa kuitenkin ollaan ja yhtä kokemusta rikkaampana :)
Kylä on täynnä vieri viereen rakennettuja värikkäitä kerrostaloja, joiden alakerrassa oli joko ravintola tai jokin putiikki. Cassiksella oli myös ihana ranta, jonne oli eilenkin kerääntynyt ihmisiä istuskelemaan ja nauttimaan ihanasta säästä. Pari uhkarohkeaa miestä innostui myös testailemaan veden lämpötilaa, mihin tälläisena vilukissana en olisi ikinä pystynyt! Jos sitä hetken vielä kuitenkin odottelisi veden lämpenemistä...


Jäätelöä pystyin kylläkin syömään ja se oli muuten kauden ensimmäinen ulkojäde ;) Eipä ole koskaan aiemmin jäätelökesä alkanut helmikuussa hah.
Käytiin myös tuolla yhdessä rannan ravintoloista ja nautiskeltiin lounaat auringossa. Meren äärellä kun oltiin niin tietenkin täytyy silloin jotain seafoodia syödä. Rakastan yli kaiken syödä mereneläviä ja vihdoin ja viimein sain tilattua itselleni herkullisen seafood pastan. Mustekalaa, simpukoita, katkarapuja ihanan kermaisessa pastassa. Monet meidän porukasta tilasivat myöskin pelkkiä simpukoita, mitkä näyttivät myös todella syötäviltä. 


Kaiken kaikkiaan päivä oli todella onnistunut ja suosittelen ehdottomasti vierailemaan Cassiksessa, jos vain on mahis siihen. Kylässä ei asu juurikaan paikallisia vaan paikka on lähinnä turistikohde ja etenkin keväämmällä/kesällä se herää eloon oikein isosti ja kadut vilisevät ihmisistä. Siinä mielessä oli kivaa, että tultiin nyt sillä saatin kierellä kaduilla ihan rauhassa ilman sen suurempaa tungosta.

Mukavaa tiistaita kaikille!


// Yesterday we visited Cassis, a small village near Marseille. You can get there with bus M8 from Castellane and the bus will you take there in only 40 minutes. The way to Cassis is quite awesome too, so you better get your camera ready as soon as you sit on a bus ;) There's a mountain between those towns and the road goes almost on top of it.

As soon as we get to Cassis, we had a nice lunch in a restaurant. We sat outside and enjoyed the weather (again) eating seafood. Then we walked around the village and sat in the beach looking weaves. The water is so gorgeous! Some guys went crazy about it and they swam in the ocean, hrrr I need to wait a bit before I could even think about swimming there!

But I ate ice cream! Never stared my ice cream season in February so this was a very important day to me ;) I ate caramelized vanilla, which was so good!

All in all day was a success. If you are in Marseille and got a chance to spend a day somewhere, go to Cassis! (Or Aix-En-Provence) The Calques are there too, so it's a win-win and you have an opportunity to enjoy good food and beautiful nature during the same day.

Have a nice Tuesday y'all!

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign