6.10.16

Something old

Pitkästä aikaa kotijuttuja! En ole koskaan omistanut mitään vintagea, etenkään huonekalujen saralla. Aluksi aattelin että kun tänne Vaasaan muutan, vähät välitän mistään sisustuksesta ja ihan sama käytän vaikka muuttolaatikoita ruokapöytinä. Kummasti se mieli muuttui kun sain selville uuden asuntoni pohjaratkaisun ja muutamien kuvien perusteella alkoi ideoita sadella niin perhanasti. Sitten olinkin jo Elloksen sivulla tilaamassa tätä* mattoa ja kävin päässäni läpi erilaisia väriyhdistelmiä, sekä mitä kaikkea otan Helsingistä mukaani.

Heti alussa päätin, että haluan tänne jonkun vanhan kaapin. Äidilläni on mökillään vanha liinavaatekaappi, jota erityisesti kuolasin. Älä missään nimessä myy sitä! Sitä ei nyt kuitenkaan lähetty siirtelemään ja minun piti metsästää kaappi jostain muualta. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä mitään satasia en halunnut siitä kuitenkaan maksaa. Facebookin kirppareilta mikäli haluaa jotain sieltä ostaa, vaaditaan nanosekunnin nopeat refleksit. Lisäksi ei saa olla muuta elämää, koska tietty silloin kun en niissä käynyt päivystämässä, oli joku myynyt tismalleen samanlaisen liinavaatekaapin  kuin se äitini omistama ja millä hinnalla: 40 eurolla! Lähes ilmaiseksi siis. Just my luck, huoh.
Pari viikkoa metsästin sitä oikeaa lipastoa melkeinpä pakkomielteisesti. Olin jo ihan luovuttanut, kunnes tämä yksilö tuli vastaan nettikirpparilla. Hinta oli hiukan ajatellun yläpuolella, mutta lopulta isovanhempani lupasivat tämän mulle ikäänkuin tuparilahjana osittain sponssata. Ja niin se kannettiin sitten kotiin, olin nukkunut edellisenä yönä (aamuna) ehkä noin kolme tuntia venähtäneiden opiskelijapippaloiden takia, heh. Ei ollut ehkä mikään terävin fiilis sillä hetkellä, mutta onneksi sain kantoapua ja homma sujuikin yllätävän sutjakkaasti.

Siinä se nyt on. Sieltä täältä kulunut ja elämää nähnyt rakas lipastoni. Heti se löysi paikkansakin olohuoneesta ja neliönmallinen kultainen peili sopii sen päälle kuin nyrkki silmään. Lisäksi lipaston päällä asuvat Afrikasta (vai Marokosta?) tuliaisena tuotu puinen korurasia, viisikulmainen lasinen purkki, jossa säilytän kultaisia korujani sekä erilaisia tuikkuja sieltä sun täältä. Kaapin ovista puuttuu avain, mutta ne saa onneksi auki ihan vain sorminkin. Mitä sitä pienistä ;)

// My "new" bureau! It's actually vintage and first vintage piece ever for me. I love it! I think it fits perfectly in to my new apartment. What do you think? 


(*ad link/ mainoslinkki)


Follow me on Instagram/ on Facebook / SC: essisophie to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

2 comments:

  1. Tää on hieno, vanhan ja uuden yhdistely luo viihtyisyyttä. :)

    ReplyDelete

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign