6.12.16

This and that and little bit of Christmas

Hei siellä! Viime postauksesta on vierähtänyt useampi päivä, vähän kaikenlaista muuta puuhaa on ollut tässä tekeillä muun muassa koulun kanssa (ylläri). Äitini on ollut täällä myös vierailemassa, joten ihan hirveästi eivät ajatukset ole blogin puolella olleet. Toisinaan tämmöinen breikki tekee hyvää, jotta oppii vähän nauttimaan siitä "oikeastakin" elämästä ja tuulettamaan ajatuksiaan.
Missäs kaikkialla sitä ollaan sitten viipotettu? Kuten sanoin, kirjaston tuoleja on aika ahkerasti kulutettu. Pitäisi rutistaa voimia sekä ajatuksia vielä yhteen tenttiin, joka on lauantaina. Tämä kurssi on roikkunut mulla rästissä jo tovin, toivottavasti sen saisi pois alta nyt tällä kerralla.

Perjantaina päätin kuitenkin logata itseni ulos kouluhommista ja keskittyä aivan päinvastaiseen asioihin. Pitkästä aikaa oli meillä täällä kunnon ohjelmaa tupareiden muodossa ja ai että oli hauskaa! Niin hauskaa että sunnuntaina syötiin sitten vain suklaata ja pizzaa eikä poistuttu neljän seinän sisältä juurikaan ulos. Olin viimeksi juhlinut viitisen viikkoa sitten, joten oli erittäin virkistävää poksauttaa pullo skumppaa auki ja jutella ainakin 20 ihmisen kanssa illan aikana. Lauantaina päivällä vietin myös muutaman tunnin isovanhempieni luona Isossa Kyrössä, jossa ohjelmanumero kattoi ehkä joulukuun ainoan joulupöydän. Pöytään oli tuotu niin laatikoita, rosollia, lohta kuin kinkkuakin. Juomana oli kotikaljaa. Tästä ei joulupöytä voinut sen perinteisemmäksi mennä! Maha piukeena ja ähkyssä ajelin iltapäivästä kotiin ennen illan karkeloita.
Uusi viikko alkoi äitin kanssa super maukkaalla Fasun aamiaisella! Oltiin aivan äimän käkenä, olin kuvitellut että niiden setit olisivat semmosia pieniä kompakteja (vähän ylihinnoiteltuja), mutta ehei! Ruokaa riitti ja tilattiin lisäksi molemmille piparkakkulatet. Se on ihan lempparikahvini ja etenkin vähän hämärän aikaan kynttilänvalossa tai kauniiden jouluvalojen valaisemana nautittuna, siinä on jotenkin tosi rentoutunut ja tunnelmallinen olo. Kahvin pohjalla oli makea ylläri kun sieltä paljastui murskattuja piparin paloja, jotka sulivat kivasti suuhun.

Brekun jälkeen kävin pikaisesti koululla, jonka jälkeen oli aika taas syödä, wipii! Käytiin testaamassa Vaasan uusin ravintola, K.achi, joka tarjoilee japanilaista ruokaa aivan keskustassa. Mielenhäiriössä en saanut sieltä ikuistettua ainuttakaan kuvaa, mutta yritän muistaa seuraavalla kerralla. Hotkaisitiin kuitenkin nuudelikeitot ja riisikulhot sekä lämmiteltiin hetken aikaa. Täällä käy toisinaan aikamoinen viima, joten pieni käsien lämmittely oli paikallaan.

Loppupäivä meni fiilistellessä joulujuttuja, skoolattiin myös vähän etukäteen itsenäiselle Suomelle ja totesin, että perhana, kyllä me Suomalaiset ollaan oikeasti aika siistejä tyyppejä, vaikka meidän lempiharrastuksiin kuuluukin jonotus ja ämpäreiden keräily.

Tänä aamuna heräsin kahvintuoksuiseen kotiin ja syötiin riisipuuroa aamupalaksi. Äitini lähti äsken ajelemaan takaisin kohti Helsinkiä ja itse istuskelen nojatuolilla nautiskellen hitaasta aamusta kera kahvikupposen. Kohtapuoliin marssin salille ja palkinnoksi ahkerasta treenistä, istahdan vielä infrapunasaunaan.
Vaikka en mikään kummoinen jouluihminen ole, on viime aikoina kieltämättä tullut vähän fiilisteltyä kaikkea jouluista ja tänään illalla ajattelin jatkaa sillä saralla. Sytyttää muutaman kynttilän, kaataa lasin kuohuvaa ja katsoa Linnanjuhlia. Muutamat konvehditkin syödä ;) 

Tunnelmallista Itsenäisyyspäivää! Miten te olette ajatelleet sen viettää?


// Here's some photos from the past days. My mom has been here in Vaasa for couple of days so we had a nice breakfast and we've been strolling around in the city centre. Today is also Finland's 99th Independence day, so it's time to pour a glass of sparkling and watch the party from the President's castle on TV.

Have a great Tuesday!


More fun stuff on my Instagram/ on Facebook and also on Snap Chat: essisophie. See you there!

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign