10.5.17

Oodi suomalaiselle designille: Marimekon syksy/talvi 2017 mallisto

Minulla oli ilo ja kunnia päästä ensimmäisten joukossa katsastamaan Marimekon ensi talven design-mallisto, jonka avulla oltiin herätetty henkiin Alvar Aallon vuonna 1952 suunnittelema paviljonki Helsingin Vuosaaressa. Tarkalleen ottaen Ramsinniemessä sijaitseva paviljonki on nykyään Stora Enson käytössä, mutta valmistuttuaan vuonna 1952 se majoitti kattonsa alla muun muassa Yhdysvaltojen olympiajoukkuetta. Astuessani eteisestä eteenpäin melkein häkellyin siitä valon määrästä, mikä ikkunoista tulvi. Sitten häkellyin kaikesta ympärilläni.
Kaikki paviljongissa olivat harmoniassa, mutta kuitenkin joka puolelta löytyi upeita yksityiskohtia. Oli se sitten kankaissa, muotoilussa tai astioissa. Siellä oli jotenkin tosi kotoisa olo, vaikka paikalla oli parisenkymmentä muutakin. Kiersin jokaisen huoneen, tutkin kuoseja sekä materiaaleja. Ihastuin jokaisessa huoneissa yhä uudelleen ja uudelleen. Halusin teleportata kaiken omaan pikku kotiini haha. Etenkin makuuhuone sekä olohuone vangitsivat huomioni: makuuhuoneen kirjava Pieni Letto-pussilakana muhkeine tyynyineen ja huopineen sekä olohuoneen sohvaryhmä, jossa kirjavat tyynyt kutsuvat vierailijaa istahtamaan niiden sekaan kirja toisessa ja kahvikuppi toisessa kädessään.
Tämän vuoden malliston inspiraatio kumpuaa Marimekon sanoin kokonaisvaltaisesta suomalaisesta elämäntyylistä, joka vaalii luovuutta sekä kulttuuriperintöä. Marimekko-koti on designtalon tapa osoittaa kunnioitusta Suomen uniikkia visuaalista kulttuuria kohtaan, juhlistaen samalla maamme 100-vuotista juhlavuotta. Malliston muodot ja kankaat ovat kunnianosoitus taiteelle, arkkitehtuurille, kansanperinteelle sekä luonnon kunnioittamiselle. Siihen, miten luonto esiintyy maamme kulttuurissa. Paviljongin terassi ja sen maisemat häkellyttivät vierailijat kerta toisensa jälkeen. Istuimme siellä hetken hiljaisuudessa kahvit samalla juoden ja en olisi ikinä uskonut, että olimme vain metromatkan päässä Helsingin keskustasta mutta silti niin lähellä luontoa.

Marimekko-koti inspiroi! Jos totta puhutaan, yllätyin itsekin miten upea kokemus oli. Suuret kiitokset vielä Marimekolle kutsusta kotiinne <3 Innolla odotan mitä keksitte seuraavaksi.


PSST. Lisää settiä löytyy Instagramista (essiesophie) ja Facebookista. Nähdään siellä!

No comments:

Post a Comment

Copyright @ ESSIE'S. Blog Design by KotrynaBassDesign