ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Päivä Porvoossa

Saimme parin ystäväni kanssa viime viikolla extempore idean lähteä päiväksi Porvooseen. Ystäväni opiskelee siellä, mutta hän ei ole oikein koskaan viettänyt Porvoon keskustassa aikaa, vaan on aina vain suhannut Helsinki- Porvoo -väliä. Tuumasta toimeen ja suuntasimme siis auton nokan kohti kyseistä kesäkaupunkia ja pakoon Helsingin maisemia. Olin viimeksi ollut Porvoossa joulun tienoilla, joten oli mukavaa nähdä millaiset olivat maisemat kesäaikaan.

Kun saavuimme iltapäivästä Porvooseen, möykkäsi kaikilla meillä mahat nälästä niin kovaa että päätimme mennä ensituimaan ruokailemaan ravintola Sinneen. Ystäväni oli käynyt kyseisessä paikassa ennenkin ja oli jo edellisenä päivänä vaatinut, että meidän täytyy käydä testaamassa ravintolan ruokalista. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin ylistyksen tieltä suunnata Bistro Sinneen ja katsastaa, pitivätkö kehut paikkansa.


Ravintolan sisustus noudatti hyvin skandinaavista linjaa ja menu oli erittäin suomalainen, mutta kuitenkin todella fresh. Ravintola käyttää ruokiensa raaka-aineina ainoastaan paikallisia aineksia, mikä on ehdottomasti iso plussa. Listalta löytyi niin liha- kuin kalaruokia sekä ihan perinteisiä Burgereita. Me tytöt valitsimme kaikki oikein tyylikkäästi Burgeriateriat (heh heh...), sillä ystäväni kehui niitäkin maasta taivaisiin ja pakkohan oli sitten kokeilla. Ja "kotitekoiset burgerit" ovat ihan eri asia kuin mikään mäkkäri.
Täytyy sanoa, että oli aterialla ainakin kokoa. Itse valitsin ihan tavallisen hampparin, mutta ystäväni lisäsivät ateriaan lisää twistiä vuohenjuustolla. Bon Appètit! Oli aikamoinen ähky tuon jälkeen ja kaikkia ranskalaisia en vain millään enää saanut mahtumaan mahaan. Yleensä burgereissa ei kovin paljon raneja ole, mutta tässä oli sitten senkin edestä. Ei se mitään, hyvää oli ja mahat pinkeinä jatkoimme hitaasti mutta varmasti kohti Porvoon vanhaa kaupunkia.


Sää Porvoossa ei ollut mikään kovin kesäinen enää sinä päivänä, mutta ei se tunnelmaa pilannut. Pääasia ettei satanut. Näin ollen kiertelimme hieman vanhaa kaupungia ja samalla juttelimme niitä näitä. Harmiksemme huomasimme, että kaikki vanhan kaupungin putiikit olivat sulkeneet ovensa juuri ennen kuin saavuimme paikalle. Voihan himskatti! Olisin niin tahtonut kierrellä kaikissa ihanissa pikku sisustusputiikeissa, joita siellä näyteikkunoiden perusteella oli joka kulman takana. Ehkä ensi kerralla sitten. Eihän matka Porvooseen vienyt meiltä kuin reilu puolisen tuntia.

Ravintola Timbaalissa voi nauttia herkullisista etanoista.

Vanha kaupunki oli pullollaan ihastuttavia ja värikkäitä puutaloja vieri vieressä. Kadut olivat tosin melko tyhjänä, mistä huomasi kaupungin siirtyneen pikkuhiljaa kohti syksyä. Kiertelyn jälkeen nautimme vielä jokilaivassa lasilliset, ennen kuin suuntasimme takaisin ah niin ihanaan Helsinkiin.

Päivä piristi hyvinkin tasaista viikkoani ja oli virkistävää nähdä hieman muitakin maisemia, kuin Helsingin katuja. Ruoka oli taivaallista ja tunnelma kaupungilla ihanan rauhallinen. Suosittelen päiväretkeilyä Porvooseen :)


Comments

Follow me on instagram