ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Väriä purkista

Pitkälti marraskuussa kun mennään ja päivät ovat vain muutaman tunnin mittaisia, on ihme jos aurinko edes pilkahtaa jostain pilvien välistä. Ihon päivettyneestä sävystä ei voi edes puhua, sillä sitä ei ole. Onneksi kalmankalpeuteenkin on pelastus, joka löytyy purkeista nimeltä itseruskettavat.

Käytän itseruskettavia lähes vuoden ympäri, tosin viime kesä oli poikkeus. Kaiken kaikkiaan kuitenkin voin sanoa käyttäneeni loppuun aika monta putelia. Suosin useimmiten suihkutettavaa itseruskettavaa, mutta ne kuluvat suht nopeasti, joten olen siirtynyt voidemaisiin. Tämän syksyn aikana on tullut kokeiltua kolmea erilaista itseruskettavaa voidetta, joista voisin ihan näin empiirisen kokeilun jälkeen kertoa muutaman sanasen ;)


St. Moriz instant self tanning lotion

Monessa eri blogissa vuosia hehkutettu itseruskettava, joka todellakin on hehkutuksensa arvoinen. Tumma voide on helppo ja miellyttävä levittää iholle, eikä näin ollen rajoja tule oikeastaan lainkaan. Voide kuivui nopeasti iholleni eikä tahrannut lakanoitakaan. Aamulla kannattaa käydä suihkussa, jolloin ylimääräinen voide peseytyy pois ja jäljelle jää tasainen, sopivasti päivettynyt iho. Iho kylläkin tuoksui hieman ensimmäisenä päivänä, mutta se ei häirinnyt. Käytän St. Moritzista sävyä medium, mikä toimii ainakin itselläni ja päivetys on heti yhden kerran jälkeen sopiva. Kyseistä tuotetta voi tilata eri nettikaupoista ja hinta on todellakin kohdallaan! (Noin 8 euroa) Oman putelini tilasin tanstore.fistä.

L'oreal sublime bronze self- tanning milk

Mikäli et pidä itseruskettavien tuoksuista, tässä on tuote sinulle. Tosin voide on valkoista, mikä tuo hieman haastetta sitä levitettäessä. Itselläni tuli muutamat rajat etenkin käsivarsiin ja kainaloihin, mistä syystä olen levittänyt voidetta ainoastaan kasvoille sekä dekolteelle. L'oreal antaa myös riittävästi väriä iholle, kuten st. morizkin. Hinta on tosi hieman korkeampi, reilu 16 euroa. L'orealia myydään lähes kaikkialla aina ruokakaupoista kosmetiikkaliikkeisiin.

Kicks self- tanning lotion

Ostin Kicksin omaa itseruskettavaa voidetta ystäväni suosituksesta, sillä tämä voide on myöskin värillistä ja se on siten helppo levittää tasaisesti. Voide antaa samantien myös kivan värin iholle, mutta tahraa jonkin verran. Kun käy levityksen jälkeen ensimmäistä kertaa suihkussa, väri tosin tuntuu lähtevän kokonaan pois. Tai sitten värin aste on vain todella vaalea. Rajoja ei tosin tästä tuotteesta juurikaan tullut, mikä on plussaa. Tätä tuotetta voi siis ostaa Kicksin myymälöistä ympäri Suomea ja hinta on noin 10 euron paikkeilla.

Näistä kolmesta voiteesta suosikkini on ehdottomasti St. Moritz! Tuote täyttää kaikki ne vaatimukset, mitä itseruskettavalta haen. Hinta, laatu sekä värin tummuus ovat kohdillaan :)

Tässä vielä muutama vinkki, mitä kannattaa muistaa itseruskettavia käytettäessä.

1. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa iho kuoria kerran tai kaksi viikossa, jotta kuolleet ihosolut irtoavat ja rusketuksesta tulee tasainen.

2. Muista myös kosteuttaa ihoa tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Itse rasvaan ihoni yleensä edellisenä päivänä ennen itseruskettavan levitystä.

3. Mikäli rajoja kuitenkin tulee, suihku ja kuorinta auttavat hieman häivyttämään sävyeroja.

4.  Käytä levityksessä itseruskettavalle tarkoitettua levityshanskaa, mikä auttaa paitsi tasaisuuteen myös siihen, ettei käsiin tule raitoja. Levityshanskoja voi ostaa esimerkiksi Kicksin liikkeistä ja hinta on noin 5 euron kohdalla.

5. Jotta käsiin ei tule raitoja, rasvaan ne vielä lopuksi. Näin ollen itseruksettava imeytyy tasaisemmin. Sormien välit kannattaa kuitenkin putsata, sillä niihin tulee usein jokatapauksessa rajat.

6. Levityksen jälkeen kannattaa antaa voiteen kuivua reilun ajan. Pukeudu väljiin, tummiin vaatteisiin, jottei voide värjää mitään. Kylpy/ aamutakki sopii tähän hommaan myös mainiosti :)

7. Kun voide on vaikuttanut, käy suihkussa jolloin ylimääräinen itseruskettava iholta sekä mahdollinen tuoksu vähenevät.

8. Mikäli haluaa syvemmän rusketuksen, tulisi itseruskettavaa levittää useampana peräkkäisenä päivänä tai sitten kun edellinen kerros on kuivunut. Varmemman ja ehkä paremman lopputuloksen saamiseksi kannattaa väriä levitellä kuitenkin vasta seuraavina päivinä, niin näkee kehittyneen sävyn asteen.

Tässä siis muutama sananen eri itseruskettavista :) Mikäli teillä on lisää vinkkejä taikka kysymyksiä tuotteista, jakakaa toki!

Comments

  1. Minä suosin myös tuota st. morizia, ihan huippu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta turiset! En usko että mitään muuta enää käytäkkään tästä lähtien :)

      Delete

Post a Comment

Follow me on instagram