ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Winter basics

Oikein kirpakkaa perjantaita sinne ruudun toiselle puolelle :) Ja ah, taas se on viikonloppu ja voi hetken hengähtää. Itse suuntaan tänään jälleen kerran Seinäjoelle isovanhempieni luokse heidän maatilalleen. Lauantaina olisi kuitenkin tarkoitus palata takaisin Vaasaan ja sitten sunnuntaina isänpäivää viettämään isin luokse. Melko rentuotuttava, mutta sukulaispainotteinen viikonloppu tulossa siis! Kivaa vaihtelua ja vastapainoa opiskelijaelämään.

Sitten asiaan. Kuten jo instagramini (@essiesophie) puolella saatoitte eilen jo bongata, siellä vilahti yksi tämän päivän kuvista. Jotta Suomen talvessa pärjäisi ja näin kun ikää tulee mittariin, haluan mieluummin pukeutua lämpimästi ja mukavasti kuin kärvistellä kylmyydessä. Sillä jos jotain vihaan, niin kylmyyttä. Sitä että se iskee luihin ja ytimiin ja ihan vain sen takia, ettei ole itse viitsinyt pukea tarpeeksi. Viime talvena siihen tuli stoppi.


Päätin kerrankin satsata ja hankkia itselleni lämpimän, kunnon talvitakin. Kyllä, se maksoi melkoisesti, mutta on maksanut itseään koko ajan takaisin. Ne lukuisat jäätävän viimaiset talvipäivät, kun ulkona on ollut niin kylmä, että melkein paikoilleen jäätyy. Ei ole tuntunut missään. Ei vaikka minulla olisi ollut vain ohut pusero takin alla. Bring it on.Pohdin silloin, ostanko Canada Goosen, Parajumpersin vai Lexingtonin untuvatakin. Sveankin takkeja katselin, mutta en lopulta oikein tuntenut malleja omakseni. Sitten, eräänä päivänä käväsin Stockan naistenvaateosastolla ja kas, sinne oli tullut näitä Lexingtonin ihanuuksia. Siinä sitten sovitin kyseistä takkia ja olin ihan että jes, tämän haluan. (Ja anteeksi nyt vain, mutta Canada Gooseja on ehkä joka toisella nykyään.) Enää piti vain valita väri, beige vaiko sininen? Valitsin tietenkin beigen, koska talvella pukeudutaan muutenkin melko tummiin väreihin. Panostus kannatti, eikä minulla ole moneen vuoteen odotettavissa mitään ihme takkirumbaa.


Eli satsaus hyvälaatuiseen, klassiseen talvitakkiin kannattaa! Ja toinen tärkeä tärppi, mihin mielestäni on hyvä panostaa erityisesti talvella, on kengät. Istuvat, lämpimät, turvalliset kengät. Joskus loppukesästä mainitsin sen, kuinka Suomesta ei oikein meinaa löytyä siroja talvikenkiä. Rukouksiini on näköjään vastattu, sillä kuvasarjan saappaat ovat uusin hankintani kenkien saralla. Saappaat ovat ihanan basicit, ei mitään hilavitkuttimia missään ja pohjissa on urat. Lesti on myös melko kapea eli BINGO. Nämäkään eivät mene koskaan pois muodista. Eikä tarvitse liukastella lumessa sileäpohjaisilla "talvi"kengillä. Mutta mikäli ei meinaa mitään sopivia talvikenkiä löytyä, kannattaa niihin käydä edes pohjat vaihtamassa suutarilla :)


Eilen puin siis kaksi talvikauden suosikkiani :) Sisällä yhdistin saappaat rennon neuletakin, topin sekä farkkujen kanssa. Rento, mutta lämmin look. Se tuli tarpeeseen, kun olen pikku flunssassa ja koko päivä meni ainoastaan eri kouluprojekteja tehden. Iltapäivästä ehdimme onneksi ystäväni kanssa pienelle happihyppelylle ja saimme vähän kuvailtua. Sen jälkeen suuntasimme kuumalle kaakaolle kahvilaan ja höpöttelimme hetken niitä näitä ennen kuin tuli taas pimeää. Päivät ovat nykyään niin lyhyitä, että yritän edes silloin tällöin viettää vielä valoisaan aikaan pienen hengähdystauon ja pysähtyä hetkeksi.


Jacket: Lexington
Shoes: Nilson
Pictures: Jonnamaista


Mutta nyt siis viikonlopun viettoon! Palaillaan :)

Comments

  1. Ihana takki!! Oon kanssa tota mieltä että takkiin kannattaa satsata.. Ostin kolme vaiko neljä talvea sitten Luhdan parkatakin ja edelleen se on vertaansa vailla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Karoliina :) Kiva kuulla, että komppaat ajatuksiani! Näinhän se juuri on.

      Delete

Post a Comment

Follow me on instagram