ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

5 questions people ask me the most


Ajattelin tälle päivälle koota hieman niitä yleisimpiä kysymyksiä, mitä minulta kysytään. Joko täällä blogin puolella tai sitten ihan kasvotusten. Viime aikoina niitä on tullut melko paljon, joten mikäs sen hauskempaa kuin koota kaikki saman katon alle :) Kysymyksiin olen pyrkinyt vastaamaan totuudenmukaisesti, mutta kuitenkin kieli poskella. Kysymykset liittyvät pääosin opiskeluun, mutta muutama vähän henkilökohtaisempikin asia on noussut esille. En ole sitäpaitsi hetkeen postannnut mitään tämän tyyppistä, joten te saatte taas vähän lisää infoa minusta!

5. Miksi valitsit Marseillen vaihtokohteeksi?

Aluksi hain Australiaan, mutta sinne en päässyt, sillä tarjolla oli vain yksi paikka ja hakijoita sitäkin enemmän. Sitten aloin pohtimaan Euroopan kohteita. Ehdoton edellys oli, että siellä pitäisi olla mahdollisimman lämmintä. Toiseksi aloin miettimään, mitä kieliä osaan puhua ja siitä lopulta päädyin Ranskaan. Ranskassa yhteistyökouluja on hyvin paljon ja ainoastaan Pariisi taikka Marseille kiinnosti minua. Mietin myös Espanjaa sekä Barcelonaa, sillä pidän tuosta kaupungista ihan hirveästi, mutta ranskalainen kultuuri vei voiton.

Marseille ei kuitenkaan ole mikään perinteinen ranskalainen kaupunki, mutta ennen kaikkea valitsin sen sijaintinsa puolesta. Alle tunnissa pääsee Cannesiin, Nizza on myös ihan lähellä, samoin kuin St. Tropez. Mikä parasta, pystymme reissaamaan minne ikinä haluammekaan Etelä-Euroopassa ja ihan super edullisesti! 

4. Lähdetkö yksin vaihtoon vai onko teitä isompikin porukka?

Meitä lähtee yhteensä kuusi oppilasta ja tunnen heidät kaikki. Kolme tyttöä ja kolme poikaa. Me tytöt olemme sopineet, että asumme yhdessä vaihdon ajan, eli yksin ei tarvitse olla :) Tosin lennämme Marseilleen hieman eri aikoihin, mutta onneksi meitä on parillinen määrä ja sopivasti olemmekin buukanneet lennot niin, että lennämme pareittain.

3. Onko pitkien ihmisten vaikea löytää sopivia vaatteita?

Jos päädyn puhumaan pituusasioista ihmisten kanssa, tämä kysymys nousee usein esille. Vastaus on ei. En koe, että minun olisi yhtään sen vaikeampi löytää sopivia vaatteita kuin kenenkään muunkaan. Jokaisella meistä on ne omat asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota vaatteita sovitettaessa. Minulla se on vaatteen pituus, mutta lyhyellä ihmisellä se on myös se vaatteen pituus. Tosin aivan päinvastaisessa mielessä kuin minulla. Onneksi nykyään valmistetaan niin paljon eri tyylisiä ja mittaisia vaatteita, toista se olisi ollut jos eläisimme esimerkiksi 40 vuotta takaperin.

2. Pelaatko koripalloa/ lentopalloa tai oletko koskaan harrastanut?

En, enkä ole koskaan harrastanut. Enkä aio aloittaa, vaikka olen yli 180 cm pitkä. (Mutta hei sähän näytät ihan minigolf- pelaajalta! Oletko koskaan harrastanut sitä? Olisit ihan varmasti super hyvä minigolfaaja! Tekisi usein mieli heittää takaisin niille kaikille jotka tätä kysymystä utelevat. Tall girls u feel me?) 

1. Miksi et seurustele?

Juuh, tätä kysymystä kaikki sukulaiset ihmettelevät vuosi toisensa jälkeen. Ja pikkuhiljaa alan myös itsekin miettiä. En vain tyydy yhtään sen vähempään kuin mikä tuntuu itsestäni hyvältä. Olen mieluummin yksin kuin roikun jossain sellaisessa suhteessa, jossa en olisi täysillä mukana. Tosin olen törmännyt myös ehkä maailmankaikkeuden huonoimpiin kandidaatteihin tässä viime aikoina. Viimeisin Prinssi- Urhea ei edes viitsinyt treffipäivänä ilmestyä paikalle saatikaan vastata viesteihini ennen deittejä.  Emmekä olleet edes tavanneet vielä kertaakaan! Se jätkä siirtyikin sitten samantien mustalle listalle. Kaiken tämän voin vain tiivistää yhteen kysymykseen: Missä on nykyajan suomalaisten miesten käytöstavat? Jos et pääse paikalle tai myöhästyt, ilmoita siitä! Missä on toisen ihmisen kunnioitus? Sitä olemme useaan kertaan kavereiden kanssa ihmetelleet. Aasin sillalla tässä voin heittää esimerkin: Eräs ystäväni seurustelee hollantilaisen kanssa, joka kiersi viisi (5!!) eri ruokakauppaa etsiessään tytölleen juuri oikeaa Ben & Jerry's-jäätelöä. Melko moni suomalainen mies olisi jättänyt ensimmäisen kaupan jälkeen ostamatta tai tuonut jotain muuta. Nämä ovat niitä pieniä tekoja, jotka merkkaavat kuitenkin eniten. 

Ihan kirvestä en ole vielä kaivoon heittänyt, mutta ihan mielelläni lähden katsomaan rapakon toiselle puolelle, josko ruoho olisi siellä vihreämpää. Painotan nyt kuitenkin, että en aio rakastua vaihdossa. (Piruuttani testaan, että jos kirjallisena tämän sanon niin yleensä käy aivan päinvastoin.)

Tsädäm! Tässä oli kysymykset vastauksineen. Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille :)Same in English:

5. Why Marseille?

My first option was Australia, but we had only one place there and ofc everybody wants to go to Australia. Then I started to think all of the warm places in Europe and I ended up looking France's cities and schools, which collaborate with our University. I was interested in Paris and Marseille and Marseille is in the South so I took it. I also thought Barcelona, but I don't speak any Spanish and I  also prefer French culture. So that's why :) But we will travel as much as we can so I think I have a chance to visit Barcelona at some point.

4. Are you going alone or together with some other students?

Together with 5 other students, 3 girls and 3 guys in total. We girls are living together there.

3. Is it hard for you to find right clothes because you are so tall?

If I ever start talking about my height, this question pops out. The answer is no, I don't feel I have difficulties to find clothes that fit me. Everybody has their own do's and dont's when they're shopping, mine is to have clothes that aren't too short for me. Thank God there's so many different shops and sizes nowadays ;)

2. Do you play basketball or volleyball?

No and never will. ( But hey you look like a mini golf player! Do you play it? Why not, you would be so good at it ;))

1. Why are you single?

That's a question all my relatives wonder and I'm starting to wonder it too. Well, I just haven't found the person I couldn't live without. A bunch of douche bags instead. Latest man didn't even arrive to the date and didn't answer to my texts, and we haven't even met yet! What the... ? I'm also very picky who I invest my time with so that would be the main reason I haven't found my other half in a while. I'm sure it will be interesting to see the French dating culture. And I am NOT going to fall in love there! ( I really want to test this myth if I say it on here it would obliviously happen.)

Haha, so here were a few questions and answers. Have a nice Sunday!Follow me on Instagram / on Facebook 

Comments

  1. Höntti oot söpö!<3 Ja katopas kanssa ettet rakastu siellä, koska me läävikset halutaan sut takas Suomeen kevään jälkeen!! Ihanaa matkaa muru!<3

    ReplyDelete

Post a Comment

Follow me on instagram