ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Funny story


Kun reissailee paljon, väistämättäkin sattuu kohdalle tukalia tilanteita. Meidän kotiinpaluu Pariisista ei mennyt tällä kertaa ihan niinkuin Strömsössä ja jälkeenpäin ajateltuna naureskeltiin Annan kanssa tälle päivälle hyvinkin paljon. Silloin ei paljon naurattanut.Meidän OUIGO-luotijunan piti siis lähteä 12.22 kohti Marseillea ja ohjeissa luki, että meidän tulisi olla asemalla puoli tuntia ennen junan lähtöä. Asuimme Pariisissa melko lähellä tuota juna-asemaa ja laskelmoimme, että eiköhän meille tunti riitä matkaan ja voimme hakea vielä kahvitkin junaan mukaan. Lähdimme ajoissa, mutta jostain ihme syystä matka juna-asemalle kesti meiltä niin kauan, että olimme asemalla 5 minuuttia ennen lähtöä. Ystävälläni oli luento illalla ja hänen oli pakko päästä sinne, sillä meillä tosiaan on koulussa sellainen käytäntö ettei luennoilta saa olla pois ellei ole lääkärintodistusta. Mietimme jo valmiiksi mitä reittiä juoksemme niin lujaa kuin mahdollista luotijunaan ja asettelimme kaikki laukut mahdollsimman virtaviivaisesti käsivarsille. Kun ovet avautuivat, ampaisimme juoksuun. Onneksi meitä mattimyöhäisiä oli vähän enemmän eikä oltu Annan kanssa ainoat hölmönnäköiset, jotka siellä juoksivat hikihatussa laukkuineen.


Samalla kun juoksimme kohti toisia raiteita yritimme selvittää, missä hitossa se luotijuna oikein odottelee. Kyselimme aseman henkilökunnalta "Marseille?! Marseille?!", ei hitto, kaksi minuuttia lähtöön. Missä se juna oikein on? Lopulta jämähdimme kaikki mattimyöhäset paikoillemme, kun kuulimme että juna oli lähtenyt. "Teidän olisi pitänyt olla täällä paikalla puoli tuntia ennen." Niin niin mutta jos juna lähtee vasta kahden minuutin päästä, niin eikö me silti voitaisi päästä kyytiin? Ei kuulemma onnistunut ja meidät ohjattiin lippuluukulle.

Ystäväni meni siinä vaiheessa ihan paniikkiin ja oli itkun partaalla, sillä hän luuli että hänet potkitaan pois kurssilta. Itse yritin saada meille lippua seuraavaan junaan, mutta kun näin hinnan: 116 hemmetin euroa per henkilö, nousi meikäläisellä savu korvista. Oletteko tosisanne? No thanks that's freaking expensive. Olimme tilanneet junalippumme OUIGO-apin kautta hintaan 20€, joten aloin selailemaan tuota appia taas uudestaan ja etsimään seuraavaa lähtöä.


Seuraava juna, jonka lipuista oli järkeä pulittaa, lähti ilta kahdeksalta. Seitsemän tunnin päästä tuosta hetkestä. Liput maksoivat 15€ nassu. Eipä siinä mitään, ensimmäisen tunnin hengasimme juna-aseman postissa. Se oli ainut paikka jossa oli lämmitys, sillä muuten koko asema oli avoin ja ihmiset hengailivat lämpölamppujen ympärillä. Yritimme kysyä postin henkilökunnalta, tietäisivätkö he jotakin ravintolaa tai kahvilaa, jonne olisimme voineet mennä. Postin tädit eivät kuitenkaan puhuneet sanaakaan engalntia. Sanaakaan. Mikä saakelin järki siinä on, että olet töissä postissa, joka on Disneylandin vieressä, eli koko paikka on täynnä turisteja päivät pitkät??

Elikkäs juu, se juna-asema tosiaan sijaitsi Disneylandin vieressä. Disneylandiin mentiin kaksista porteista, joista ensimmäinen oli ainoastaan turvatarkastus. Tuon turvatarkastuksen jälkeen pääsi ilmaiseksi hengailemaan Disneylandin ravintola/matkamuisto-alueella. Tuon hoksattuamme säntäsimme laukkuineen kaikkineen porteista läpi ja jes, ruokaa ja lämmintä! Siellä oli myös Starbucks, mikä tarkoitti ilmaista wifiä. Ranskalaisissa liittymissä kun ei ole rajatonta nettiä ;)


Ensiksi söimme varmaan tunnin, jonka jälkeen vietimme koko loppupäivän Strabucksissa ja kiersimme kaikki mahdolliset puljut ja putiikit mitä sieltä löysimme. Olin ottanut kannettavani mukaan reissulle, mutta siitä oli tietenkin akku loppunut ja laturin jätin fiksuna likkana Marseilleen. Muuten olisimme voineet tuijottaa Netflixiä edes osan päivästä, mutta kun ei. Piti siis keksiä kaikkea muuta tekemistä.


Illalla kun vihdoin pääsimme junaan ja istahdimme paikoillemme, saimme odotella siellä junassa vielä puolisen tuntia. Ensiksi siis meitä ei päästetty junaan, koska emme olleet ajoissa. Sitten kun olimme ajoissa paikalla, itse juna lähti lopulta 40 minuuttia myöhässä. Just.

Onneksi saimme kirittyä menetettyä aikaa matkalla ja kotona oltiin kuitenkin ajoissa. Voi vitsit miten onnellinen olin kun pääsin kotiin! Päivä oli ollut niin pitkä. Tuon päivän aikana tuli koettua kirjaimellisesti reissussa rähjääntymisen käsite.

Toisaalta kun miettii, niin tälläiset seikat kuuluvat asiaan. Eikä meillä nyt mitään hengenhätää ollut, ainoastaan henkistä ehkä. Olisimme menneet päiväksi Disneylandiin, mutta ilma oli meilkein pakkasen puolella, ettei ehkä ihan huvittanut jäädyttää naamaansa laitteissa. Noh, tiedämmepähän ainakin miten saadaan aika kulumaan Starbucksissa ;)

Mitään vastaavanlaisia kommelluksia teillä siellä ruudun takana kerrottavana?// Our way back home didn't go as expected. We missed our train and the next one would have left within 2 hrs. Although, the cost of the ticket was 116€. No thanks. We bought cheaper tickets from OUIGO app and they cost only 15€ each. Only thing that the train's departure was in seven hours. Seven freaking hours. We spent the whole day in a station and next to Disneyland Paris. Thank God we noticed that you are allowed to enter the first gates to there, which leads to and area full of restaurants and souvenir shops. So, we spent the entire day there. Oh the joy. At least there was Starbucks and free wifi (Woohoo).

In the evening when we finally went back to the train station and managed to get our seats, we had to wait again. 30 minutes later the train took departure. So first we missed our train and the next time the train was late. Oh the irony.Follow me on Instagram / on Facebook 

Comments

 1. Tuo Ranskan junatouhu on niin tuttua :D Meille kävi viimeksi niin, että lähdettiin Cannesista Monacoon vielä vikana päivänä ja oltiinkin siellä iltaan asti, päästiin junaan ja kaikki meni hyvin Nizzaan asti, kunnes ihan hurja opiskelija ryhmä (satoja ja kaikilla naamat maalattu tiikereiksi ym. :D ) tuli junaan ja riehui ja mekasti niin, ettei junan kuljettaja suostunut enää lähtemään!! Pari tuntia odoteltiin junassa, poliisitkin tuli paikalle, mutta mitään ei tapahtunut :D lopulta saatiin vaihdettua junaa keskellä yötä ja päästiin Cannesiin, onneksi sillä matkalaukut oli lähes pakkaamatta ja aamulla piti olla lentokentällä menossa Suomeen :D että joo, kyllä Suomessa sentään poliisi saa "muutaman" teinin kuriin...
  Onneksi pääsitte lopulta junaan ja ompahan taas jotain mitä muistella ;)
  Me ollaan nyt keväällä matkustamassa Sveitsistä Pariisiin, niin pitkää matkaa en ole ulkomailla junassa mennyt, toivottavasti kaikki menee silloin hyvin.
  Kivaa vaihdon jatkoa ja viikonloppua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha voi eikä! Juuh täytyy sanoa että muutenkin on tullut tuo odottelu aika tutuksi täällä. Kaikkea saa aina odotella :D Voi kiitos ja ihanaa reissua myös sinulle! Xx

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram