ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Visiting Aix-En-ProvenceLauantaina meillä oli siis mahdollisuus vierailla Marseillen naapurikaupungissa, Aix-En-Provencessa, joka on noin 20-30 minuutin ajomatkan päässä täältä. Kyseinen vierailu järjestettiin koulumme toimesta ja olimme ihan innoissamme kun kuulimme reissusta. Paikat täyttyivät nopeasti ja saimme kuin saimmekin viimeiset paikat bussista. Päivän edetessä kävi kuitenkin ilmi, ettei meillä olisi tuolla kyseisessä kaupungissa yhtään mitään aktiviteettia, vaikka koko reissu myytiin meille sillä, että pääsemme maistelemaan viinejä kaupunkikierroksen päätteeksi. Lisäksi lauantaina vähän sateli, joten kaupunki ei ehkä näyttänyt ihan parastaan, mutta oli mukava kuitenkin käydä tsekkamassa mikä on homman nimi. Nyt voimme myöhemmin keväällä käydä omin nimin Aix-En-Provencessa ja  kokea, millainen se on kesäaikana :)Verrattuna Marseilleen, Aix-En-Provence on paljon perinteisempi kaupunki. Myöskin paljon pienempi. Kaupungissa on vain noin 150 000 asukasta, mikä näkyy esimerkiksi katujen siisteydessä. Vietimme aikaa lähinnä tuolla vanhemmalla alueella keskustassa ihastellen arkkitehtuuria sekä nautiskelimme lounasta ravintolakadulla. Ennen lähtöämme piipahdimme parissa kaupassa ja söimme Nutella-lätyt (eli Nutella crêpsit). Jonna maistoi ensimmäistää kertaa Nutellaa, mitä ihmettelimme kovasti, että miten hän on tähän saakka voinut olla maistamatta sitä? :D Neiti oli kuitenkin ihan myyty jo ensimmäisen haukun jälkeen.Bussimatka Marseillesta tuonne pikkukaupunkiin maksaa kuusi euroa per suunta ja siellä voi ihan hyvillä mielin viettää päivän tai kaksi, mikäli Marseillen hulina käy liian kovaksi. Bussit lähtevät päärautatieasemalta, St. Charlesin asemalta ja lipun voi ostaa suoraan kuskilta. Mitään aikataulua ei tarvitse erikseen katsoa vaan sen kun marssii asemalle ja katsoo, milloin seuraava bussi menee. Linja-autot kulkevat noin 10-15 minuutin välein molempiin suuntiin.

Shoppailun ja ostosten näkökulmasta Aix-En-Provence on ehkä miellyttävämpi, sillä liikkeiden valikoima on prempi pienemmän asukasluvun ansioista. Löytyy Zaraa, Gapia, Massimo Duttia ja H&M:ää esimerkiksi.

Tänne on ehdottomasti tultava uudestaan :) Vinkkejä myös muista Marseillen lähikaupungeista otetaan vastaan, sillä  ihan varmasti tulemme reissaamaan myös esimerkiksi Cannesiin ja Nizzaan. Olisi kiva kuulla myös teidän kokemuksia!


// Last Saturday's day trip to Marseille's neighbor city, Aix-En-Provence. We were also suppose to have a wine tasting there, but our guides from the Interact team kinda messed it up so we end up just strolling around and did some shopping. It was also raining a bit so the city didn't show us to its best side but now we know how to go there by ourselves ;)

Any tips from other cities near Marseille? E.g. Cannes and Nizza. It would be great if you guys would share something!


Follow me on Instagram / on Facebook 

Comments

 1. Millä muokkaat kuvia?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Photoshopilla! Ja käytän kuvista RAW-muotoa, jolloin kuvan raakaversiota voi ennen varsinaista muokkausta parannella Photarin avulla :) Xx

   Delete
 2. Pieni kikka kolmonen: kannattaa hankkia cartreize-kortti, saa ihan suoraan lipunmyynnistä hankittua :) Mukaan ei tarvitse kuin passikokoisen kuvan ja jonkin henkkarin. Muistaakseni kortti ei edes maksanut mitään alle 26-vuotiaalle. Tässä on se etu, että vain kortille pystyy ostamaan 2 e matkan, jolla saa matkustaa rajoituksetta cartreizen verkostossa 24 h. Eli Aixinkiin pääsee 2 eurolla meno-paluu! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei joo itseasiassa hankittiin bussikortit tuon jälkeen, koska joudutaan kulkemaan kouluun julkisilla ja sillä tosiaan pääsee 2:lla eurolla Aixiin. Hyvä kun vinkkasit kuitenkin :) Xx

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram