ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

3 things


Laitetaanpas pari faktaa meikäläisestä pöytään. Hetkeen en ole mitään tämmöistä listaa tehnyt, joten raotetaan vähän lisää verhoa. Listasin alle kolme asiaa, joissa olen hyvä ja kolme asiaa, joissa minulla olisi parantamisen varaa. Tämä postaus simuloi ehkä niitä kaikkia työshaastatteluja, joissa olen ollut ja haastattelija on kysynyt samantyylisiä kysymyksiä. Tosin nyt voin tykittää hieman vapaammin asioita kuin työhaastetteluissa ;)

Aloitetaan asioilla, joissa olen mielestäni hyvä!

1. Osaan sanoa asioita suoraan. Suoraan, mutta kuitenkin tarvittaessa hienotunteisesti.  Monet luulevat että suoraanpuhuminen tarkoittaa ilkeää puhetta. Jos osaa sanoa asioita nätsiti, se helpottaa kaikkien elämää, etenkin jos kyse on ihmissuhteista. Se on kuin laastarin repäisisi irti, sattuu hetken mutta helpottaa sen jälkeen.

2.  Heittäydyn tilanteisiin. Olen mielestäni paljon rennompi kuin muutama vuosi sitten, nykyään osaan ottaa ilon irti pienistäkin tilanteista ja omaan paljon enemmän heittäytymiskykyä. Tästä esimerkkinä kreisit kesäillat ja syksyn roadtrip keskellä viikkoa. Nyt kun on aikaa, miksi sitä ei käyttäisi muistojen hankkimiseen?

3. Pystyn syömään kokonaisen suklaalevyn/keksipaketin/jäätelöpaketin/mutakakun kerrallaan. Helposti. Jos ostan herkkuja kotiin, syön kaiken heti enkä varastoi mitään kaappeihin. Viimeksi meni Pätkis-jäde purkki kerralla huiviin. Tosin en sen jälkeen hetkeen syönyt mitään herkkuja. Nolla tai sata-periaate päätee tässäkin :D

Jatketaan asioilla, joissa minulla olisi parantamisen varaa.

1. Minun tulisi juoda enemmän vettä. Olen aina ollut huono tässä ja jonain päivinä juon ehkä lasin tai pari vain. Tosin täällä Ranskassa on tullut juotua enemmän vettä, mutta parantamisen varaa on vieläkin. Jonain päivinä se unohtuu silti.

2. Vähentää itsekritiikkiä. Jokainen on itsensä ankarin tuomari ja toisinaan minun tulisi vähän hellittää. Aina ei tarvitse onnistua, vaan virheistä opitaan ja sitten ollaan viisampia. Ei sitä muuten voi kehittyä. Tämä koskee kaikkia elämänaloja.

3. Hoitaa kotiani paremmin. Olen melko laiska hoitamaan kodin askareita, vaikka toisinaan saankin hirveitä siivouspuuskia ja päädyn hinkkaamaan samaa ovenkahvaa toistakymmentä minuuttia. Kaverini tietävät, että etenkin tiskit ovat heikoin lenkkini: Melkein aina on lavuaarissa jokin "tiskiprojekti" menossa vaikka kuinka vannon, että tiskaan astiat heti syömisen jälkeen ja en anna tiskivuorin kasaantua. Nyt kun on kaksi kämppistä, olen onneksi vähän skarpimpi ja toivotaan että tämä moodi jatkuu kun tulen takaisin Suomeen :)


Kas näin, onko siellä sieluntovereita ruudun takana? Olisi kiva lukea teidän mietteitä siitä, millaisissa asioissa olette hyviä ja missä olisi vuorostaan parantamisen varaa.


 // It's Monday again and I've listed some things about me bc it's been a while when I last time told about myself for you. I've listed 3 things, which I'm good at and 3 things I need to improve. 

3 things I'm good at:

1. Saying it straight. I love being honest and I can say thing just the way they are. 

2. Being #yolo. Nowadays I'm much more laid back than I was couple of years ago. It's because I'm much more confident and I got nothing to worry about. I also got time, so why shouldn't I spend it making memories?

3. I can eat the whole Ben & Jerry's, the whole packet of cookies or entire mud cake immediately. Oh yes. If I buy something sweet, I eat them all. I don't stash sweets in to closet.

3 things I need to improve:

1. Drink more water. I just don't do it sometimes, I forgot.

2. Less self-criticism. We all are our hardest judges and I should not be that strict to myself. I need to loosen up a bit and remember that if I fail, I will learn and do it better next time. Otherwise I don't improve.

3. Take better care of my home. Sometimes I can be quite lazy about taking care of e.g. dishes or vacuuming. My friends know that almost overtime they visit my house, I always have a "dish project" going on. I should do the dishes immediately after I've eaten. Now I'm living with two roommates and I've been pretty sharp about this thing. Hopefully it will continue when I come back to Finland.Follow me on Instagram / on Facebook 

Comments

  1. Täällä yksi sieluntoveri mitä tulee herkkujen syöntiin ja tiskien tiskaamiseen. En voi ymmärtää ihmisiä, jotka pystyvät säilömään jotain herkkuja kaappeihin, sillä mun on itse aina syötävä herkkuni heti kun oon niitä ostanut :D Ja tosiaan menee helposti se koko suklaalevy samalta istumalta :D Ja kaikista kotitöistä ne tiskit on se kaikista kamalin ja inhottavin homma, jota pitkitän ja pitkitän kunnes tiskivuori on kasvanut niin hirveäksi urakaksi, että siitä ei ihan hetkessä selviä. Parempi tosiaan kun oppisi ne heti tiskaamaan, mutta kun ei niin ei :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eihän! Tää on tosin auttanut että asuu nykyään kämppisten kanssa ja on saanut vähän petrattua noita asioita haha :D

      Delete

Post a Comment

Follow me on instagram