ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

First month in Finland

Eilen hokasin että olen ollut nyt tasan kuukauden Suomessa! Vitsit miten nopeasti aika onkaan kulunut. Halusin vähän koota ajatuksiani siitä, millaista kotiutuminen koto-Suomessa on ollut ensimmäisten viikkojen aikana. En tiedä miksi, mutta eilen olin myöskin jotenkin ihmeellisen tunteellisena koko päivän ja ikävä iski useaan kertaan Marseilleen. Muutaman kerran meinasin tirauttaakin pelkästä ajatuksesta. Olisikohan se niin että nyt sitten muhun iski se kulttuurishokki, muuta en keksi.

Jos multa kysytään, mikä oli vaihdossa/ulkomailla asumisessa parasta, vastaus on kaikki. En pysty millään valitsemaan yhtä matkaa tai yhtä juttua ylitse muiden. Yleisesti voin vaan todeta, että reissaaminen oli parasta ja sitähän me tehtiin. Aina oli myös kiva palata reissulta, koska silloin ei menty takaisin Suomeen vaan Marseilleen, joka tuntui ihan yhtä lomailulta kuin muutkin kohteet.

Toinen paras juttu oli se porukka mikä meille muodostui tuona aikana. Niin hulvattomia persoonia ja etenkin viimeiset viikot vietettiin paljon yhdessä. Porukan kanssa ollaan jo vähän mietitty että milloin piettäisiin reunion, mutta mitään ei olla vielä lyöty lukkoon. Jos ikinä mitenkään saadaan kaikkien aikataulut sopimaan, voi pojat millainen reissu siitä onkaan tulossa! 

Kun matkustin takaisin Suomeen ja Helsinkiin, vietin ainoastaan pari päivää vapaalla. Onneksi mulle järkättiin mitä ihanimmat kotiinpaluu-juhlat ja oli kiva nähdä mahdollisimman monia ihmisiä samaan aikaan. Parin päivän jälkeen se oravanpyörä alkoikin ja tässä ollaan. Viikonloppuna alkoi meikäläisen festariputki ja se jatkuu vielä muutaman viikonlopun ajan. Hirveästi en siis ole ehtinyt kotiinpalua fiilistellä, mutta huomaan kyllä miten eri tavalla katson ja ajattelen asioita. Fiilistelen ihan pieniäkin juttuja ja toisinaan teen semmoisia asioita, mitä suomalainen ei yleensä tee: Moikkaan rapussa selkeällä ja kuuluvalla äänellä, istun julkisissa toisen viereen, toivotan hyvät viikonloput kaupan kassalle ;) Olen myös oppinut elämään lungimmin. Mun ei tarvitse koko ajan tietää ihan tarkkaa aikatulua tulevaisuudesta ja en edes haluakaan ajatella liian yksityiskohtaisesti asioita. Jätän tilaa spontaaniulle ja go with the flow- mielentilalle.

Pieni matkakuumekin on iskenyt tämän kuukauden aikana, taas. Suurin syy sille on tietenkin kylmyys ja sade, josta ollaan saatu annoksia ihan viikoittain. Kuluneen kevään aikana satoi ehkä maksimissaan kuusi kokonaista päivää. Ei siis ketuttanut hirveästi sen takia, että olisi ihan hanuri keli. Toisin kuin täällä. Siitä olen kuitenkin nauttinut että Suomessa on niin valoisaa. Kesäillat ovat parhaita ja mikä sen parempaa kuin kerätä kaverit kasaan ja perustaa piknikki jonnekin, missä voi samalla ihastella auringonlaskua.

Suomessa on siis ollut sekä hyviä että vähän nihkeempiäkin puolia, joita olen viime aikoina peilaillut. Aionko joskus tulevisuudessa muutta uudestaan ulkomaille? Ehdottomasti! Sen tarkemmin en kuitenkaan osaa sanoa, minne ja milloin. Hyvä kun tiedän edes missä olen tällä viikolla.// Yesterday I realized that it's been exactly one month since I came back to Finland. It's crazy how fast time flies and I haven't had any time to think about things. I think yesterday was the first time ever I had some kind of culture shock situation. I became so home sick to Marseille, I almost started crying on tram. I don't if it was just Monday or me, hah. But still, sometimes I miss the city and the people so much, even though it's good to be back. Part of me wants to go back and some day I will :)


Follow me on Instagram/ on Facebook to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

Comments

 1. Kiitos ajatuksistasi ja blogista ylipäätään! Oon itse ollut nyt yhdeksän kuukautta Saksassa vaihdossa ja viimeinen reilu kuukausi enää jäljellä, joten kotiinpaluuajatukset ovat pyörineet viime päivinä mielessä. Eikä pelkästään positiivisessa mielessä. Oon viihtynyt hurjan hyvin täällä ja pelottaa, miten sopeudun takaisin Suomeen ja arkeen siellä. :D
  - Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos myös sinulle ja kiva kuulla että vähän samoilla ajatuksilla ollaan menty :) Sanotaanko näin että olo oli aika epärealistinen kun tulin takaisin, ihmettelin että mitä ihmettä mä täällä teen? Kaikkeen tottuu kuitenkin ja kannattaa fiilistellä siellä Saksassa kaikkea mahdollista, mutta on täällä Suomessakin paljon asioita joita hehkuttaa. Kun keksii kaikkea kivaa ohjelmaa on helpompi kotiutua!

   Nauti vielä vaihdostasi ja tsemppiä kotiinpaluun :)

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram