ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Bloggers' online vs. real life

Moni blogi päältä kaunis. Esteetikkona ja jokseenkin luovana hulluna haluan, että blogini sisältö miellyttää ennen kaikkea itseäni. Tykkään kauniista asioista ja haluan luoda sekä taltioida niitä. Millaista se sitten todellisuudessa on? Ajattelin paljastaa teille muutamat behind the scenes -tapaukset ja varoitan jo nyt, kaikki ei ole aina täydellistä täällä blogimaailmassa, vaikka kuvat antaisivat niin olettaa ;)

- Monet bloggaajat valitsevat ravintolat päällimmäisenä ruoan ulkonäön ja sisustuksen perusteella. Oikeasti hyvä ruoka on vain pelkkää plussaa!

- Ruoka tai kuuma juoma ehtii usein kylmenemään kuvien oton aikana ja monesti sitä nautiskellaankin kylmästä ruoasta. Kylmä kahvi kaunistaa vai miten se meni?

- Toissapäivänä käytiin parin kaverin kanssa ottamassa asukuvia. Tai siis muut ottivat, itse tulin takaisin kotiin kortilla tasan NOLLA otosta. Oli liian kirkasta ja lokaatiot eivät sopineetkaan itselleni. Aina ei homma pelitä vaikka kaikki olisi mietitty etukäteen.

- Jos asuja kuvataan useampi, vaihdamme vaatteita autossa. Vaatteet eivät tietenkään saa ryppyyntyä eli niitä levitellään tarvittaessa ajomatkan ajaksi pitkin autoa.

- Nyt kun kesä alkaa kääntyä syksyksi, valon määrä vähenee ja pahimmillaan päivän aikana on vain parin tunnin slotti, jolloin kuvaus on mahdollista. Mikäli kuvausaikataulut eivät mene nappiin, revitään hiuksia ja mietitään mistä sitä materiaalia keksisi.

- Jos et käytä ammattivalokuvaajaa, joudut toisinaan pyytämään (lahjomaan, heh) kavereita, poikaystäviä tai vanhempiakin ottaamaan sinusta kuvia. 

- Sääolosuhteet ovat myös mitä ovat ja valitettavan usein ulkona sataa tai tuulee pirusti. Asuisinpa Pariisissa, jossa voisi astella ovesta ulos ja kadun yli ja kuvata homma purkkiin muutamassa minuutissa.

- Kirjoittamisen luomisprosessia ei voi nopeuttaa tai pakottaa. Ideoita ja tekstiä tulee silloin kun tulee. Monesti tekstit kirjoitetaan iltaisin pitkän päivän jälkeen. Tunteja sen jälkeen kun olen ensiksi käynyt kuvaamassa ja sitten editoinut kuvat. Jos jokin aihe pompahtaa päähäni kesken päivän, kirjoitan sen ylös. Muuten unohdan.

- Jos oikeassa elämässä ei tapahdu mitään, on vaikeaa etsiä aiheita. Kiinnostaisiko teitä muka lukea siitä, kun olen viettänyt viimeisen viikon kandia kirjoittelemassa aiheesta X. Olen istunut sillä samalla kirjaston tuolilla, syönyt Amican ruokia tarjottimelta ja juonut kahvia rumasta termosmukista aivan liian monta kuppia. Iltaisin olen vain nukkunut tai treenannut. Kämppä on kuin hävityksen Jerusalem koska ei kiinnosta. Kiinnostaisiko teitä tämmöinen?

- Joskus taas ideoita satelee päähän kuin sieniä sateella! Silloin täytyy takoa kun rauta on kuumaa ja saatan kirjoittaa koko päivän. Jos minulla sattuu olemaan aikaa. Joidenkin tekstien hiomiseen saattaa mennä useampi tunti, ei vain silmänräpäys niin kuin yleensä luullaan.

- Ajattelen melko usein miltä kaikki näyttää kameran läpi katsottuna. Miltä kadulta saisi hyviä kuvia, mikä kahvikuppi sopisi minkäkin lehden kanssa, mitkä kukat sopisivat parhaiten kotiin. Kaiken täytyy olla harmoniassa. Jopa instagram-feedin.

- Olen myös useimmissa porukoissa se tyyppi, joka kokee asioita kameran linssin läpi. Jostain kumman syystä etenkin miespuolisia kavereitani tämä huvituttaa.

- Saan myös kuittailuja hashtageista, joita bloggarit käyttävät instagram-kuvissaan. #brekkie #powerwalk #ootd #linkinbio :D

Toivottavasti siellä on muutamia sielunsiskoja ruudun takana ja kaikille teille muille naurun aihetta! Bloggaaminen ei siis ole aina sitä skumpan juontia ja presseissä juoksemista. Vähän se vaatti myös päättäväisyyttä, hikeä ja hulluutta, jotta saamme taltioitua ne oikeat hetket. Niinkuin missä tahansa asiassa. Pus ja mukavaa perjantaita!// So, I wanted to reveal some secrets for you. Bloggers' life isn't always that glamorous. Who knew?! :D There's couple of habits we have, that we might not even notice but are way different than non-bloggers'. We don't always drink champagne and go to press releases to see the newest collections. This is hard life!

- Bloggers choose the restaurant/ café based on decoration or pretty portions. Huge plus if the food is actually good!

- First, we take photos of the food. Every. Single. Time. So it usually gets cold, but that's the price you need to pay for a good picture.

- You have nothing to wear, your outfit doesn't fit the location, it's too bright, it's too damn windy or you just look so retarded in every photo. The other day me and my friends took some outfit photos and that's exactly what happened to me, things just didn't work out, so I got a ZERO amount of photos. But hey, it was nice to be outside!

- If we shoot couple of outfits, you need to change your clothes in a car or somewhere public. Well that's glamorous.

- During the winter time there's very little amount of light. Worse case, only couple of hours and you need that couple of hours. If you can't get anybody to take photos with you, you're screwed. Wish I could hire a proper photographer...

- If my real life is super boring, it's hard to find a proper topic. Or do you want to read posts, where I tell you that I've been writing my thesis about subject X, sat on that same library chair everyday, eating food from a tray, drinking way too many ugly cups of coffee. My house is a mess but I don't give a s*it. Would you like to read something like that?

- I think a lot, what things look like in a photo. This street would look good in a photo, those flowers are pretty, that sunset would look amazing!

- I'm capturing everything through the lens, which can be exhausting sometimes. Even walking through the street can take forever.

- Everything needs to have a harmony. Even my Instagram.

I hope there's my soul sisters somewhere out there and for the rest of you, have a good laugh ;)Follow me on Instagram/ on Facebook / SC: essisophie to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

Comments

 1. Haha, hauska postaus! Samaistun täysin :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes! Kiva että joku muukin ajattelee samoin :D

   Delete
 2. Haha ihan loistava postaus, myönnettäköön että muutama kohta kyllä kolahti täälläkin :D

  ReplyDelete

Post a Comment

Follow me on instagram