ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Buy less, more quality: How to build a classic wardrobe with less money

Vaihdossa ollessani pärjäsin koko kevään parilla laukulla ja nyt Suomeen palattuani olenkin pyrkinyt muuttamaan ostokäyttäytymistäni niin, etten ostaisi määrää vaan laatua. Ihan oikeasti kun miettii, puen kuitenkin aina kirjastoon sen saman neuleen tai ne samat housut. Aivan liian monta kertaa olen ostanut muutamalla kympillä neuleen, jossa on parin pesukerran jälkeen kädet sekä kyljet täynnä nukkaa plus koko paita on mennyt kasaan. Ja kyllä, pesen vaatteitani oikein.

Miten sitten tätä laadukkaampaa ja klassisempaa garderobia lähdetään rakentamaan?
Tee lista: Listaa vaatekappaleita, joita tarvitset. Näin et tee hätiköityjä ostopäätöksiä kaupassa vaan sinulla on selkeä suunnitelma, mitä tulit putiikista etsimään. Kun toiveet listaa vaikkapa puhelimeen, ne on sieltä helppo löytää ja kerrata kaupassa jos shoppailuhimo iskee.

Tarkkaile materiaaleja: Akryyli on yleisin neuleissa käytetty materiaali. Viskoosia löytyy puolestaan puseroista. Itse pyrin ostamaan jotain muuta kuin edellä mainittuja materiaaleja, varsinkin neuleiden kohdalla. Villa ja mohair ovat suosikkejani. Nahkatakeissa ostan aitonahkaisia. Iso plussa Zaralle tuon nahkatakin materiaalista, joka on saatu eläimeltä, jota ei oltu kasvatettu pelkästään vaateteollisuutta varten. Vältä angoraa! Se on useimmiten revitty pikku pupuista mitä epäettisimmin keinoin.

Kiinnitä huomio premium-mallistoihin: Esimerkiksi Mangolla ja H&M:llä on omat premium-mallistonsa, mikä tarkoittaa, että vaatteet on valmistettu laadukkaammista materiaaleista. Muutenkin kannattaa suunnata katseensa muihin kuin halpaketjuihin. Esimerkiksi COS, & Other Stories ja Selected Femme ovat brändejä, joiden vaatteet on valmistettu enemmän materiaaleja huomioiden. Hintaluokka on hieman korkeampi, mutta itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi.
Second hand: Kirppareilta ja vitage-liikkeistä voit tehdä oikeita löytöjä. Myös Facebookin design-kirppikset ovat hyödyllisiä. Itse löysin YSL-sormuksen alle puoleen hintaan ja Ralph Laurenin neuleen vain murto-osalla siitä, mitä ne liikkeessä maksavat.

Osta vaatteita, joita voit yhdistellä jo olemassa olevien kanssa: Jos et keksi vähintään kahta asukokonaisuutta, älä osta. Koskee ihan kaikkea vaatteista kenkiin.

Osta vähemmän: Et tarvitse joka viikko tai kuukausi uusia vaatteita, kuljet kuitenkin niissä samoissa joka päivä ;) Se on totta. Useimmiten ihmiset käyttävät vaatekaapistaan vain muutamaa kappaletta per sesonki.
Pidä neutraaleja värejä esillä: Asu on helppo valita rekistä kun näkee, mitkä ovat vaihtoehdot. Säästät myös aikaa, kun ei tarvitse silitellä. Itse inhoan ryppyisiä vaatteita, mutta en jaksaisi joka aamu niitä silitelläkään. Kätevää.

Pese oikein: Kun vaatteita pesee oikein, ne säilyvät parempina ja niiden elämänkaari on pidempi. Farkkuja pitäisi pestä mahdollisimman vähän, tunge ne pakkaseen sen sijaan. Jos kuitenkin peset ne, älä käytä huuhteluainetta äläkä kuivata farkkuja kuivausrummussa. Neuleiden ja paitojen pesuohje riippuu ihan niiden materiaalista. Jotkut voi pestä hienopesussa, toisille puolestaan riittää tuuletus. Mohair-neuleen voit ottaa suihkuun mukaan. Ripusta neule samaan huoneeseen roikkumaan ja suihkun höyry palauttaa neuleen takaisin muotoonsa.

Tässäpä siis muutama vinkki vitonen! Toivottavasti tärpit tulevat tarpeeseen :)


// Make a list. You have a clear goal on your mind.

Focus on materials & Premium collections. H&M and Mango have a premium line in their collection. It means the items are made from better materials than the regular ones.

Buy second hand.

Buy clothes that you can wear with your older clothes.

Less is more. Eventually you end up wearing the same knit every day, right?

Put neutrals on the rack. Save time and money, especially during the mornings.

Wash properly. Follow the guidelines so the shirt will be with you much longer if you take good care of it.

Hope there's some useful tips :) Have a great Tuesday!
Follow me on Instagram/ on Facebook / SC: essisophie to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

Comments

 1. Hyvä postaus ja ihanaa, että ihmiset alkavat yhä enemmän tehdä parempia valintoja vaatetuspuolella! Mutta viskoosia en kuitenkaan tuomitsisi noin vain, riippuen missä, millaista ja minkä kanssa. Laaduissa on paljon eroja, kuten on esim. puuvillassakin. Listaan voisin vielä lisätä meidät pienet suomalaiset valmistajat. Meiltä kun yleensä saa testattuja, laadukkaita tuotteita ja myös reklamointi on tarvittaessa helpompaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ;) Ja en tuomitsekaan, mutta jos voisin valita viskoosi ja vaikkapa silkkipuseron väliltä, valitsisin silkin. Mutta kuten sanoit, riippuu viskoosin muodosta! Vaatekaapissani on varmasti vielä suurin osa viskoosia, mutta pyrin tästedes kiinnittämään huomiota materiaaleihin paremmin :) Xx

   Delete
 2. Tosi hyviä vinkkejä ja näistä on kyllä aina hyvä muistutella itseään, vaikka pääsääntöisesti pyrinkin pitämään näitä ohjenuorana oman vaatekaappini rakentamisessa. Nyt varsinkin kun olen muuttamassa lähestulkoon koko elämäni Suomesta Skotlantiin on tullut erityisesti laatu vs. määrä -juttuja pohdittua paljonkin xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juurikin näin! Sen huomaa etenkin silloin kun joutuu elämään vähän pienemmällä tavara-arsenaalilla :)

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram