ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Miksi bloggaan?

Mitä bloggaaminen merkitsee minulle? Miksi bloggaan? Tämä aihe on pyörinyt minun ja parin kolleegan mielessä pitkin kesää ja pariinkin otteeseen ollaan keskusteltu siitä, että mihin tämä blogimaailma on nykyään mennyt.
Blogini ja koko bloggaaminen on mun tapa ilmaista itseäni. Rakastan valokuvausta, editointia, ideointia ja kirjoittamista. Rakastan sitä kun saan heräteltyä teissä lukijoissa ajatuksia. Mielipiteitä. Vielä enemmän pidän siitä, että uskallatte kommentoida ja keskustella kanssani. Tästä kaikesta on kyse kun puhutaan bloggaamisesta. En tee tätä pelkästään rahan takia. Mulla ei ole kaappi täynnä kalliita laukkuja ja design-vaatteita, eikä niitä kukaan hubi tai äiti ostele. En maksa valokuvaajalle, joka editoi kuvat puolestani ja saan ne valmiina sekä priimakunnossa. Joskus toki toivoisin niin, ihan vain ajankäytön takia, mutta ei. Pyöritän tätä koko pakettia alusta loppuun aivan itse, miksi? Koska haluan että blogini on aito. Että te lukijat näkisitte kuvieni kautta saman kuin minä. Että lukisitte ajatukseni.
Haluan myöskin viedä osaamistani eteenpäin. Oppia uutta, parantaa vanhaa. Poimia ideoita sekä ajatuksia, tehdä yhteistyötä. Ehkäpä vielä inspiroida jotakin toista.

Alkujaan bloggamisessa oli mielestäni kyse juuri tästä. Nykyään tuntuu, että fokus on useimmiten jossain muualla. Rahalla saa ja hevosella pääsee- mentaliteetti on vallannut melko monen niin alan ammattilaisen kuin lukijankin mielen. On helppo ponnistaa blogimaailman tähdeksi, jos olalta löytyy Chanel ja joka viikko uudet design-vaatteet sekä superhienot kuvat. Toki se on mahtavaa että jokainen voi toteuttaa itseään, vieläpä sellaisella tavalla kuin kokee itselleen parhaaksi. Jos on ihan p*ska kuvaaja eikä se juuri kiinnosta ja tykkää mieluummin keikistellä kameran edessä, mutta rahaa löytyy niin miksi ei palkkaisi valokuvaajaa ottamaan kaikki kuvasi sinulle ja itse tarvitsisi vain keksittyä kirjoittamiseen. Jos sitäkään. Mutta eikö bloggaamisen idea vähä niinkuin katoa tässä vaiheessa? Olisiko vloggaus ehkä parempi tapa ilmaista itseään?
WEARING
Zara top, jacket & bag
BIK BOK never denim jeans
Vagabond shoes

Pictures by Elina Hyvölä

Bisnestähän tämä on, siinä missä kaikki muukin. Kyse on siitä, kuka tavoittaa eniten massaa ja kenellä on korkein uskottavuus. Blogit ovat myös jo kauan olleet melkeinpä toistensa kopioita. Kun huomataan, että hetkinen toi resepti toimii, aletaan matkimaan. Ihan jopa kuvien asettelusta ja sisällöstä lähtien.  Pyritään tavoittelemaan näkyvyyttä tavalla, joka on jo keksitty. Se on hämmentävää. Miksi ei voida olla vaan omia itsejämme? Oletteko huomanneet, monien blogien kommentointi on jäänyt vähemmälle. Enää ei jakseta keskustella niinkuin ennen. Kumma juttu. Kuka tietää miksi? Vastaus löytyy tämän kappaleen ensimmäisistä virkkeistä.

Tämän tekstin julkaisu jännitti minua. Annoin sille vähän enemmän ajatuksia kuin yleensä. Uskalsin viedä omaa rajaani vähän enemmän eteenpäin. Haluan herätellä sekä teitä että itseäni. Ehkä joku vetää aamukahvit väärään kurkkuun tämän takia. So what?


// This post is about blogging. Why am I blogging. What are my motives: Create something by myself, which inspires both you and me. Speak up a little bit, give some pieces about my self to you. Nowadays blogs look a lot like everybody else. Same, grey area. Only few stands out. It's either that they're original or money. With money, you can become a big star pretty quickly. Hire a photographer, buy new designer clothes every week. Maybe write a little bit. What's the idea about blogging then?

Business of course. But why can't it be both shaking the readers (and your own) thoughts and progressive? Why you need to copy somebody else? Stand out! Be yourself.


Follow me on Instagram/ on Facebook / SC: essisophie to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

Comments

 1. Tosi hyviä ajatuksia, näiden kanssa sitä tulee kamppailtua itsekin bloggaajana. Vaikka blogille antaa paljonpaljon enemmän mitä lukiat edes aavistaa, olisi mukavaa saada kiitosta omasta työstä ja siitä, että koko paketti on omissa käsissä. Näistä asioista riittäisi varmasti hirveästi keskusteltavaa <3

  Http://pinjafin.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Joo tästä aiheesta voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Tsemppiä myös omaan blogiurakkaan :)xx

   Delete
 2. Juuri siksi, että vaikutat niin luonnolliselta, omalta itseltäsi on upeaa! Löysin blogisi varmaan Jonnan kautta ja Marseillen postaukset olivat kovasti odotettuja, vaikka valitettavasti en ole aikaisemmin kommentoinutkaan. Kiitos paljon tähänastisesta ja jatkathan samaan malliin :) Oikein ihanaa syksyn alkua!

  -M-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti, sait hymyni korviin täällä ruudun toisella puolen! Ihanaa syksyä myös sinulle :)xx

   Delete
 3. Joo, bloggaaminen on pyörinyt kyllä kesällä päässä. Miten tehdä sitä, mistä blogata? Päätin lopulta rajata aiheen siihen mitä teen joka tapauksessa eli futiksen kuvaamiseen, vaikka tiedän, ettei se ehkä blogiaiheena ole mikään maailman myyvin. Toisaalta haluaisin kuvata niin hyvin, että jopa nekin katsoisivat kuvat, joita laji ei kiinnosta ;D

  Ärsyttää myös se, ettei sellainen kotikutoisuus ja nimenomaan aito arki ole myöskään ikinä tainnut myydä. Itse lukisin juuri sellaisia blogeja mielelläni. Pelkät asukuvat vaan eivät nappaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, taitaa se myös olla niin, että ihmiset ikäänkuin pakenevat todellisuutta blogeihin. He unelmoivat ja hakevat inspiraatiota sieltä, jonka toisaalta ymmärrän. Blogeista on myös tullut muotilehtien korvaajia, mutta olen samaa mieltä kanssasi! Pelkät asukuvat eivät kiinnostele täällä ruudun toisellakaan puolen.

   Hyvä että olet löytänyt aihealueen, joka tuntuu itsellesi luonnollisimmalta. Eihän sillä loppujen lopuksi ole välilä mistä kirjoittaa tai kuvaa, kunhan tekee sen 100 % ja sitä kautta kaikenlaiset ihmiset kiinnostumaan aiheesta. Tsemppiä! xx

   Delete
 4. Bloggasin 4v muodista yms. Sen jälkeen kun minusta tuli vegaani, heitin jätin vanhan blogini sillä koin että haluan aloittaa alusta ja inspiroida ihmisiä elämäntapaan jossa eläimet kärsi. xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinpä! Kannattaa oikeasti kirjoittaa jostakin sellaisesta aiheesta, mistä on annettavaa ja mikä inspiroi itseäänkin :) xx

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram