ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Autumn vibes

Parasta on kun luonto purskahtaa väriloistoon. Parasta on kun voi pujahtaa raikkaisiin, puhtaisiin lakanoihin niiden tuuletuttua kirpeässä ilmassa. Parasta on kun voi pukea sen uuden takin tai syyskengät ensimmäistä kertaa päälle. Parasta on kun iltaisin voi poltella kynttilöitä ja keittää kupin kaakaota tai teetä. Parasta on poimia sieniä itse. Maailman parasta on jutella syvällisiä ystävien kanssa peittoon käpertyneenä takkatulen lämmittäessä.

Parasta on, kaikki ne ihan pienet jutut mitä huomaa ympärillään kun katsoo vähän tarkemmin. Syksy on monesti uudistumisen aikaa ja eikä ihme, riittää kun silmäilee luontoa. Sekin muuttuu, päästää irti vanhasta, jotta se voi kevään tullen taas kukoistaa.

Syksy ja talvi on siis mitä parhain aikakausi keskittyä ihan vain itseensä. Mieti, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi. Mieti, mistä jutuista saat energiaa ja hyvää oloa. Keiden kanssa haluaisit sen jakaa? Jos itkettää, itke. Tee vaikka lista jos toinen mikäli siltä tuntuu.

Jos sinun täytyy päästää irti jostain asiasta. Tee se. Nyt tai ei koskaan. Mieti miten paljon onnellisempi olet sen jälkeen! Itse olen aina ollut rohkea tässä asiassa. Uskaltanut ottaa askeleita uuteen suuntaan, jos siltä on tuntunut. Viimeksi viime viikonloppuna päätin näin ja koko alkuviikon olen ollut täynnä uutta tarmoa. Tajusin, että asiat tapahtuvat vain jos teen töitä sen eteen. Se hetki on tässä ja nyt. Tee jotain. Jotkut asiat vaativat vähemmän, toiset enemmän töitä. Lopussa se kiitos kuitenkin seisoo ja jokaisesta tilanteesta voi aina oppia jotakin, vaikka se ei olisikaan mennyt niinkuin Strömsössä. Eikös se ole parempi muistella niitä kaikkia asioita mitä tuli tehtyä, mieluummin kuin että mitä olisi pitänyt tehdä?

Hassu vuodenaika tämä syksy.


// Best thing is when you walk outside and look around. You see so many colors. Air is a little bit  crispy. Best thing is when you go to bed and your sheets are a bit cold because you kept them outside for a while. Best thing is when you wear your new boots or a coat for the first time. Best thing is when you light up some candles and make some hot chocolate or tea. You just sit on a couch and feel so comfy. Best thing is to pick up your own mushrooms from the forrest. Best thing is when you talk hours and hours with your friends.

Autumn is usually the time, when people make changes. Start something new. I am one of those and the past week has been so much fun. I've had a positive mind during the whole week and I've accomplished a lot too. It's the little things you know? If you feel like you want to change somehow, just do it. Think how happy you are after you've done it! How proud can you be.

Autumn is such a funny season. Somehow it's very powerful. But hey just by looking at a nature, you can clearly see why. It gets rid of the old so that it can create something new. 

Autumn has a funny vibe.Follow me on Instagram/ on Facebook / SC: essisophie to keep up with the latest posts and behind the scenes material!

Comments

Follow me on instagram