ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Kirjavinkkejä itsensä kehittämiseen

Vaikka nykyään tulee todella harvoin luettua romaaneja, pikkuhiljaa olen huijannut itseäni takaisin kirjojen maailmaan ja kokoelma kasvaa jatkuvasti. Sain vuosi sitten jouluna lahjaksi bestsellerin How to be parisian whenever you are ja Krabin lentokentältä tarttui mukaan kaksikin opusta: Mary Hartleyn Smart girl's guide to getting what you want sekä Amy Morinin 13 things what mentally strong people don't do. Kirjat ovat lifestyle-painotteisia ja pidän niistä juuri siksi. Itsensä kehittäminenkään ei ole pahitteeksi. Koen tällaiset kirjat helposti luettaviksi etenkin pitkän ja keskittymistä vaativan päivän päätteeksi. Niitä jotenkin niin hirmuisen mielenkiintoista lukea, toisinaan kikatella joillekin hassuille esimerkeille tai tehdä mielessään erilaisia harjoituksia, joita kirjan sivuilla on. Ei vain porhalleta sivu sivulta eteenpäin, vaan välillä pysähdytään ja annetaan ajatuksien hautua.
Mieti sitä, kun istahdat iltapäivästä nojatuoliin tai käperryt sohvalle. Keität kupin kahvia tai teetä kyytipojaksi, sytytät muutaman kynttilänkin palamaan ja kodin valtaa kotoisa Hygge- fiilis. Avaat kirjan ja puff! Aikaa onkin mennyt useampi tunti. Yritän stressinhallinnan tavoin poistaa mielestäni kaikki kouluun liittyvät asiat (tästä voisin tehdä oman postauksen, kovinkaan moni ei kuvittele että yliopisto-opiskelijat kärsisisvät stressistä) ja antaa ajatusten lepää iltaisin hetken, jos en mene salille tai päivässä on muuten vain semmoinen sopiva hetki.
Tällaisista kirjoista haen joskus myös inspiraatiota itseeni, mihin suuntaan haluan kehittyä ja viedä ajatuksiani. Tällaisista kirjoista voi joskus olla myös apua vaikean paikan tullen. Kun on ihan eksyksissä eikä oikein tiedä, mikä olisi oikea ratkaisu. Joidenkin mielestä tätä isompaa höpö höpöä ei voisi olla, mutta se on jokaisen itse päätettävänä ;) Suosittelen kuitenkin kurkkaamaan kansien sisään, jos joskus törmäätte kyseisiin kirjoihin.

Nyt keitän kupin kahvia ja aloitan kouluhommat, tälle päivälle olen suunnitellut ryhmätyön kirjoittamista ja tavoitteena on hoitaa se pois alta asap. Jossain vaiheessa käydään myös ystäväni kanssa kuvaamassa eli saan taas asuakin tänne blogin puolelle. Onneksi valoisa aika päivästä lisääntyy jatkuvasti ja se tarkoittaa myös parempaa postaustahtia, kun päiväsajat menee mulla kuitenkin aika vahvasti siellä kirjaston (kurjaston) uumenissa.

Enivei, huikeeta viikonloppua! Toivottavasti kirjavinkeistä oli apua :)


More stuff on my Instagram/ on Facebook and also on Snap Chat: essisophie. See you there!

Comments

 1. Pitääpä laittaa noita kirjavinkkejä ylös, mä olen nimittäin just pohdiskellut, että haluaisin lukea jotain kevyitä self help -tyylisiä kirjoja... Toi on niin totta, mitä kirjoitit, että lukeminen on vaan niin rentouttavaa. Sitten kun pääsee siihen moodiin, ainakin itsellä välillä esim. Insta-fiidin seuraaminen ja muu some vie lukemiselta aikaa... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mahtavaa!! Kiva että kirjavinkit osu ja uppos :) Näinpä juuri, kännykkä menee nykyään niin usein kaiken muun edelle ja vaatii toisinaan extraponnisteluja, että pääsee siitä eroon.

   Delete
 2. Kiitos kirjavinkeistä! Mulla on jo pitkään ollut tavoitteena lukea joku tällainen kirja ja taidanpa aloittaa jostain näistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon niin iloinen että kirjavinkit toimi! Kiitos kun kommentoit :) xx

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram