ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Festarikävijän muistilista

Nyt kun kesän ensimmäiset festarit on vietetty ja seuraavia järjestetään melkeinpä jokaiselle kesän viikolle, kokosin muistilistan asioista, joita kannattaa ottaa huomioon. Jotkut voivat olla ihan itsestäänselvyyksiä, mutta toivottavasti tästä on apua mikäli olet suuntaamassa ensimmäisille festareillesi tänä kesänä! Itse tykkään suunnitella asioita vähän etukäteen, jottei tule yllätyksiä. Jotkut ihmiset saattavat suunnitella vähemmän, mutta jos tuleva viikonloppu (tai päivä) on se, jota kaikista eniten odotat koko kesältä, kannattaa kurkata postaukseen niin saat kokemuksesta mahdollisimman paljon irti ;)
Vaatetus
Vaatteet kannattaa miettiä lokaation perusteella. Tällä tarkoitan esimerkiksi sitä, että millaiset kengät on hyvä pakata mukaan tai pukea. Sillä on nimittäin hyvin suuri ero, järkätäänkö festarit asfalttikentällä (esim Flow) vaiko nurmialueella (RuisRock). Kun 35 tuhatta ihmistä talloo nurmialuetta kolmena päivänä, ei sinne kannata lähteä ihan niissä uusimmissa valkoisissa adidaksen tennareissa. Huomio myös se seikka, mikäli sataa. Nurmikentästä tulee yksi iso mutakuoppa, jolloin kumpparit ovat erittäin hyvä valinta. Lähden festareille mukanani vähintään kahdet kengät, jotta voin säihin nähden valita oikeanlaiset. Mikäli kelit ovat hyvät, kannattaa valita myös sellaiset kengät joilla jaksaa bailata koko päivän (ja yön). Tarvittaessa osta vaikka muotoillut pohjalliset kenkiin, jottei jalat ja selkä väsy. Itse jouduin viime kesänä lähtemään Flowsta aiemmin pois sillä selkääni sattui niin paljon conssien takia. Muuten, käytä mielikuvitustasi! Festareilla voi revitellä pukeutumisen suhteen. Pukeudu vaikka merenneidoksi jos huvittaa ;)

Yhteenvetona siis: jos alue on asfaltilla, se on vaatetuksen kannalta helpompi ympäristö. Voit lähteä siinä ihanassa uudessa paljettimaximekossa ja valkoisissa adduissa tai koroissa. Mikäli alue on nurmella tai hiekalla, kannattaa jalkaan vetää maiharit tai kumisaappaat ja pukea vaikka farkkushortsit jalkaan. Vaatteet kannattaa valita niin, ettei ne mene pilalle vaikka ne olisi ihan pölyssä ja hiekassa.

Laukku vai reppu?
Oikeastaan ihan sama. Reppua ei tosin kannata keikkojen aikaan pitää selkäpuolella, sieltä voi äkkiä kadota puhelin tai lompakko. Itse suosin kangaskassia. Lompakosta kannattaa karsia kaikki ylimääräiset ja tärkeät kortit.
Mitä pakata laukkuun mukaan alueelle?
-LIPPU
-Lompakko, muista nostaa tarpeeksi käteistä. Korttikoneet ei aina toimi alueella.
-Puhelin ja semmoinen power bank -laturi on hyvä myös ottaa, jos puhelimestasi on tapana loppua akku kesken päivän.
-EVÄSTÄ (Voin kertoa ettei oloni ole kovinkaan hyvä jos syön edes päivän pelkkää festariruokaa, saatikaan kaksi tai kolme.)
-Aurinkolasit
-Aurinkorasvaa
-Nenäliinoja (bajamajoissa ei ole aina paperia)
-Muutama laastari ja buranaa sekä mahdolliset allergialääkkeet
-Neule tai takki iltaa/yötä varten
-Hammasharja ja kesäkumi (ei sitä ikinä tiedä mistä herää)
-VESIPULLO (tarkista saako alueelle viedä omaa vai ei)
-Sadeviitta, ellet omista sadetakkia
-Joku viltti tms alusta minkä päällä istua, jos haluatte esimerkiksi pistää piknikin pystyyn alueelle (esim Pori Jazzit tai RuisRock)
Muuta huomiotavaa
Sopikaa porukan kesken jokin selkeä tapaamispaikka, jos vaikka joku eksyy porukasta eikä alueella ole kenttää.

Festareilla joutuu myös jonottamaan aika paljon ja siitä ei pidä hermostua, se kuuluu asiaan. Kannattaa yrittää ennakoida ja ostaa ruokaa esimerkiksi vähän aiemmin päivällä tai käydä kauempana bajamajassa, kun muut ovat kuuntelemassa keikkaa. Hinnat ovat myös korkeita, eikä ole yhtään yllätys että 0,33 l tölkki maksaa 8 euroa. Useimmiten alkoholijuomissa on käytössä pantti, jolla pyritään edistämään sitä, että ihmiset toisivat tyhjät tölkit sekä lasit roskiin. Kun palautat ne, saat yleensä euron takaisin. Juomia voi useimmiten myös ostaa suoraan niin että keräät tarpeeksi tyhjiä tölkkejä ja vaihdat ne suoraan uuteen juomaan.

Kannattaa muuten myös tsekata, missä alueen ensiapupiste sijaitsee siltä varalta että jotain sattuu.

Lippua ei kannata heittää roskiin heti alueelle päästyäsi vaan suosittelen säilyttämään sen visusti koko viikonlopun tai päivän ajan. Joillakin festareilla etenkin useamman päivän lipun ostaneet voivat poistua alueelta ja palata sinne takaisin saman päivän aikana. Rannekkeita ja passeja annetaan nykyisin (edit: mitä yleisimmin) vain työntekijöille, medialle tai VIP-kävijöille. Muista siis säilyttää lippusi!

Lopuksi
PIDÄ HAUSKAA!! 

Comments

 1. Ihan hyvä muistutus, kaikista tärkeintä omasta mielestä on aurinkorasva! Sillä ku seisoo siel monta tuntia ei ees ehkä tajua miten pahasti on palanut..

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Se unohtuu niin usein ja vasta illalla yleensä huomaa palamisen eikä sille enää voi mitään tehdä siinä vaiheessa.

   Delete

Post a Comment

Follow me on instagram