ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Köpis 2017

Köpis, luikertelit sydämeeni Milanon ja Marokon rinnalle! Kun minulta kysyttiin että millainen oli Köpis, vastasin innoissani: Ihana! Voisin muuttaa sinne. Vastaus on about sama jokaisen reissun jälkeen, mitä olen tässä parin kuluneen vuoden aikana tehnyt. Voisin muuttaa vaikka minne! Kööpenhaminassa oli kuitenkin sitä jotain ja tänään ajattelin jakaa teille ajatuksia reissustamme.
Vaikka Helsinki on viime vuosina ottanut ihan hurjasti edistysakeleita kulttuurin (tarkoitan tässä yhteydessä urbaania kulttuuria), arkkitehtuurin ja muodin suhteen, Kööpenhaminassa oli oma erityinen vibansa. Se huokui kaikista eniten taiteesta ja muotoilusta sekä ihmisistä. Kaikki ne söpöt värikkäät talot ja niiden eteen parkkeeratut pyörät toivat myös omaa tunnelmaansa. Asuttiin reissun aikana Nyhavnissa mitä suloisimmalla kadulla ja pysyteltiin melko visusti pois turistirysästä. Vuokrattiin pyörät, joten nähtiin kaupunkia aika kattavasti ja pari kaveriani myöskin asuu Köpiksessä, joten vietettiin aikaa myös sellaisissa paikoissa jotka ovat ainoastaan paikallisten suosimia. Paikalliset vaikuttivat onnellisilta, iloisilta ja kohteliailta. Jotenkin huolettomilta myös. Vanhemmat leikkivät yhdessä lastensa kanssa puistossa, kaverit istuskelivat kahvilan terassilla, iltaisin ravintolat raikasivat puheensorinaa. Oli sitten torstai tai lauantai.
Asuttiin mitä suloisimmassa pikku asunnossa, jossa oli vaaleat puulattiat ja asuntoon täytyi kiivetä kapeita portaita pitkin. Päästiin myös kurkistamaan ystävämme asuntoon, jonka hän jakoi tanskalaisen kämppiksensä kanssa. Asunto sijaitsi Vesterbrossa, josta tuli suosikkini kaikista Köpiksen asuinalueista. Kämppä oli pienehkö, mutta tosi kivasti sisustettu ja jälleen kerran oltiin hygge-taivaassa. Vesterbro alueena on hyvin samantyyppinen kuin Helsingin Punavuori: vähän urbaanimpaa seutua, putiikkeja siellä sun täällä ja ravintoloita sekä kahviloita oli myöskin runsaasti. Käytiin täällä legendaarisen Mad og Kaffen aamupalalla, mutta siitä saatte tarkemmat speksit kun kokoan ruokaoppaan Köpiksen osalta kokoon.
Mitä tulee kaupungin asiakaspalveluun ja ystävällisyyteen, koin että meille oltiin hyvin ystävällisiä oli sitten kyseessä vaatekauppa, ravintola tai kun toilailtiin pyöriemme kanssa. Pari kertaa saatiin vähän pahempaa öögaa kun vahingossa pyöräiltiin keskellä tietä sunnuntaivauhtia. Pyörätiet olivat melko rauhallisia etenkin aamuisin ja siinä saattoi helposti unohtaa, että joku muukin on siihen aikaan liikenteessä ;) Kannattaa muuten ladata pyörän vuokraamista varten sellainen appi kuin Donkey Republic! Super kätevä ja pyörien vuokrahinnat olivat ehkä edullisimmasta päästä. Pyöräiltiin yhtenä päivänä Nyhavnista Norrebrohon, josta jatkettiin vielä Vesterbron kautta takaisin kotiin. Köpiksestä tuli toisinaan erittäin vahvat Pariisi-vibat, sillä kadut ja talot ovat tietyillä alueilla tosi samantyyppisiä kuin Pariisissa. Lisäksi Köpiksen läpi kulkee kanaaleja ja siellä on myös muutamia järviä, joiden rantaa pitkin pääsee mankeloimaan ja ihastelemaan maisemia. Kun alkaa väsyttämään, voi poiketa johonkin vastaantulevaan kahvilaan, julistekauppaan tai esimerkiksi Acnen sample saleen. Mielestäni Vesterbrossa oli parhaat shoppailumahdollisuudet, sieltä löytyi muun muassa Gannin, Samsoe & Samsoen, Acnen ja Wood Woodin putiikit. Myös paikallisten pitämiä omia liikkeitä oli runsaasti ja sieltä ostin kotiin myös mitä kauneimman maljakon, joka sopii täydellisesti antiikkilipastoni päälle.

Eli mitä jäi käteen koko reissusta? Onnellisuutta, hyvää ruokaa ja kauniita ravintoloita, tyylikkäitä skandeja, monta kilometriä mankelointia, värikkäitä vanhoja taloja ja komeita miehiä. Pala tanskalaista kultturia asustelee myös kotonani maljakon ja mekon muodossa. Hygge on taattu. Ja edelleen olen sitä mieltä, että voisin kyseiseen kaupunkiin muuttaa.


PSST. Lisää materiaalia löytyy Instagramista (essiesophie) ja Facebookista. Nähdään siellä!

Comments

  1. Ja niin Köpis siirtyikin suoraan hehkutustesi saattelemani reissulistan etupäähän. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Follow me on instagram