ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Ruokaopas Kööpenhaminaan

Koska ruokahan on kaikessa reissaamisessa se tärkein asia ja muutenkin tykkään testailla eri kahviloita sekä ravintoloita Suomessa, niin nykyään myös reissussa tulee ahkerasti syötyä jos minkälaisissa paikoissa (ruokaloma on paras loma). Köpis on ruokahifistelijän taivas! Niiin paljon suloisia kahviloita ja ravintoloita lähes joka kulman takana. Iltaisin aukesivat puolestaan tyylikkäät viinibaarit, joissa kävimme myös istuskelemassa pariin otteeseen. Vihdoin sain koottua reissumme ruokapaikat yhteen ja samaan postaukseen. Tässä se nyt on: ruokaopas Köpikseen! Nauttikaa kuvamateriaalista ja ottakaa postaus talteen ;)
Mad og kaffe

Kahviloita:

Mad og kaffe (Sonder Blv. 68) Köpiksen legendaarisin aamiaispaikka. Tänne kannattaa suunnata melkein heti kun se aukeaa, sillä muuten voi joutua odottamaan hyvinkin pitkään. Ystävämme asui onneksi Mad og kaffen lähellä ja päivysti urheasti sillä aikaa kun pyöräilimme Nyhavnista paikalle. Kahvila oli tupaten täynnä ja pöydissä istui niin paikallisia kuin turistejakin. Yhteen aamupalasettiin voi valita erilaisia pieniä annoksia kolmesta seitsemään kappaletta ja valikoimassa oli muun muassa croissantteja, tuorepuuroa, jogurttia ja granolaa, leipiä sekä veriappelsiinin puolikas. 

The Union Kitchen (Store Strandstaede 21) Paikan erikoisuutena cappuccinon päälle kirjoitetut härskit tekstit, joita olet saattanut bongata esimerkiksi Instagramista. Aamiainen oli kuitenkin taivaallinen! Tilaukset lähtivät vähän käsistä ja lopulta pöytään tuotiin niin täytettyä croissanttia kuin vohvelia kera nutellan ja marjojen. Oh yes. Union kitcheneitä on muuten Köpiksessä kaksi kappaletta, toinen sijaitsee lähempänä shoppailukatua osoitteessa Gronnegade 37.
The Union Kitchen

Atelier September (Gothersgade 20) Tykkäsin eniten paikan miljööstä ja sisustuksesta. Uutta ja vanhaa, pelkistettyä ja vähän artsyakin. Täällä huilattiin jalkoja hetki ja juotiin kahvit sekä limpparit sekä tiirailtiin ohikulkevia ihmisiä. Lounaallekin yritettiin tulla, mutta annokset olivat ehkä meikäläisten hevosennälkään liian kevyitä.

Big Apple Coffee, Juice & Sandwich bar (Fiolstraede 18) Paikka oil ensikosketuksemme Köpikseen. Tänne tultiin ihan ensimmäisenä päivänä heti kun saimme jätettyä laukut kämpille ja totesimme, että nyt tarvitaan ruokaa ja äkkiä. Maanläheinen sisustus, pitkä lista herkullisia toasteja ja tuorepuristettu mehu ajoi asiansa. Täältä on hyvä napata leipä vaikka mukaankin!
Atelier September

Sonny (Rådhusstraede 5) Viimeisen aamun aamupala syötiin täällä. Istuskeltiin ulkona söpöjen pienten marmoripöytien äärellä, kunnes paikallinen vesikuuro pakotti meidät siirtymään sisälle. Sonnysta löytyy itsetehtyjä tuoreita leipiä ja pullia, jotka ovat maistamisen arvoisia! Kahvi oli myös hyvää.

Far's Dreng (Ny Adelgade 7) Paikallisten suosiossa oleva ravintola, jossa valmistetaan suussasulavia täytettyjä voileipiä. Aamiaista(kin) on mahdollista täältä saada, mutta pistäydyimme paikassa ihan vain pikaisesti ennen lähtöä takaisin Helsinkiin.
Big Apple

Ravintoloita:

Cantina (Borergade 2) Melko uusi paikka lähellä Nyhavinia ja aivan tupaten täynnä jengiä! Tunnelma oli hyvin lämmin ja ruoka hyvä erinomaista. Kannattaa valita pöytäseurueelle iso drinkkikannu listan valikoimista ;)

Mangia (Bagerstraede 9) Ruotsin ELLE:n bloggaja Hanna Stefansson on nähty Mangiassa useasti, eikä ihmekään. Asiantuntevat tarjoilijat, jotka suosittelevat sinulle "fucking good pastaa" ja jäävät juttelemaan kanssanne hetkeksi. Iso peukku paikalle!

Lidkoep (Vesterbrogade 72 B) Paikkaan on hieman hankala löytää, ellei tarkalleen tiedä missä se sijaitsee. Tämä on oikeastaan drinkkibaari, joka on melkeinpä kulman takana Magiasta eli mainio paikka käydä vaikka drinksuilla ennen (ja jälkeen) dinnerin.
Sonny

Ihan tuli vesi kielelle kaikista näistä kuvista! Toivottavasti vinkit tulevat tarpeeseen :) Heittäkää kysymyksiä jos tulee jotain mieleen. 


PSST. Lisää materiaalia löytyy Instagramista (essiesophie) ja Facebookista. Nähdään siellä!

Comments

Follow me on instagram