ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Top 10 most common social media clichés

Moniko teistä ottaa kuvia ruoka-annoksistaan ja postaa sen someen? Nyt olisi aika katsoa peiliin ja nauraa itselleen ;) Blogi- ja somemaailmassa törmään päivittäin useisiin eri kliseisiin, joihin itsekin sorrun. Myönnetään haha. Etenkin bloggaamisesta tulee miespuolisilta kavereltani melkoinen määrä kuittia kaikesta mitä teen tai mitä ylipäänsä somessa on tapana tehdä. Vaihdossa ollessamme ystäväni Jonna saikin ihan täyslaidallisen kuittailuja porukamme pojilta. He käyttivät muun muassa kokonaisen viikonlopun kuvatakseen uudelleen hänen blogikuviaan omalla twistillään. Voitteko uskoa? :D Nauroimme lopputulokselle vedet silmissä ja täytyy nostaa hattua poikien efortille! Tämä ala on sellainen, jossa on pakko opetella nauramaan itselleen. Uskon että se on muutenkin ihan tervettä, kaikkea ei tarvitse ottaa aina tosissaan.

Mennään sitten itse asiaan! Alta löytyy empiirisen tutkimukseni mukaan TOP 10 suosituimmat blogi/somekliseet. PS. Nämä ei ole missään järjestyksessä. Kaikki on mielestäni vähemmän tai enemmän yleisiä tapoja, mitä ihmiset somessa harrastavat.
10. No ne ruokakuvat. Joka. Ikinen. Kerta. Ihan sama vaikka lautasella olisi makaronilaatikkoa.
9. Jalkojen kuvaaminen samalla kun kävelee. Usein siinä käy vielä niin että niitä jalkoja kuvataan se täysinäiset 10 sekuntia. Okei, asfaltti on edelleen harmaata. Got it.
8. Kaikki on aina niin täydellistä! Täydelliset aamiaiskattaukset lattemukineen ja ruskeineen, pitkineen säärineen sängyn päällä. Säädetään vähän valoja tai haukataan croissantista palanen. Kuinka monella on kaatunut kahvit lakanoille? Tai kuinka monesti kuvan ottamisen jälkeen olet siirtynyt pöydän ääreen syömään?
7. Vain ja ainoastaan oman naaman kuvaaminen. Sama naama, eri vaatteet. Vähän eri kuvakulma.
6. Jos ihminen on vegaani, se lukee profiilin ensimmäisellä rivillä. Miksi se pitää erikseen ilmoittaa?
5. "Kaunistavat" filtterit ja niiden kanssa keimailu.
4. Salipose peilin kautta. Treeniä ei lasketa ellei kaikki tiedä että olet ollut salilla. Tästä toinen versio on peilin kautta otetut pakaranjännityskuvat. Dat ass.
3. Kuvataan perheen lemmikkejä. Joka päivä. Joka hetki.
2. Kun on postattu uusi kuva Instagramiin, laitetaan siitä screenshotti Instastoryyn ja blurrataan kuva. Samalla kehotetaan jengiä kurkkaamaan uusimpaan kuvaan ja toivotaan lisää tykkäyksiä. En varmasti mene katsomaan.
1. Raskausmahakuvat. Useimmiten vielä niin, että niitä postataan melkein joka päivä ja yleensä niin, että yläosana on vain urheilurintsikat tai muut vastaavat. Istutaan lattialla tai seistään ja pidellään käsiä mahan päällä sekä katsotaan hymyillen alaspäin. Joissain kuvissa mies on myös liittynyt seuraan ja pitelee myös käsillään mahaa.
Myönnetään, joskus kuvaan jalkojani, aamiaislautasia, aamiaisia ja jalkoja sängyllä, sekä meidän koirista saattaa tulla useampi video päivän aikana. Moneenko kohtaan te samaistuitte?

On hauskaa huomata, miten somessa on kehittynyt erilaisia ilmiöitä. Toki se on myöskin sellainen ympäristö, jossa voit olla kuka tahansa ja monille se on myös paikka, jossa he voivat irtautua arjesta. Blogini on vain läpileikkaus elämästäni ja suodatan tänne yleensä vain tietyn osan arjestani. Sekä blogissa että Instagramissa rakastan suunnitella ja sommitella kuvia. Snapchat ja Instastory ovat taas niitä paikkoja, joissa näkee sitä ihan oikeaa, sen hetkistä arkeani. Päivittelen Instastorya ahkerammin kuin Snap Chattia, eli suosittelen seuraamaan Instgramiani (essiesophie) niin näette kun sekoittelen puurot ja vellit sängyssä kuorsaavan mäyräkoiran vieressä. Ja kyllä, kahvini ehti kylmettyä näitä kuvia ottaessa.

TOP 10 most common social media clichés, according to my empirical research. Now it's time to laugh at yourself. How many of these do you admit you're doing?

10. Filming your feet while you're walking.
9. Taking a picture of your plate. Every. Single. Time.
8. Everything is so perfect! Buying flowers and lattes so your pictures look better.
7. Selfies. Every day. Same face, different make up and different angle maybe.
6. If you're vegan, it's said on the first sentence of your profile.
5. Filters and duckface.
4. Mirror selfie at the gym. It doesn't count if nobody knows.
3. Filming your pet. All day. Every day.
2. Add a screenshot about your feed after you've posted a new photo. Blurring the new photo and telling people that you posted a new photo. "Go check out!" How about no.
1. Multiple pregnant belly photos without a shirt. Sitting or standing, holding hands around the belly and looking down while smiling. In some photos, you have your man with you, holding hands as well. Aww. Not.

But let's admit, sometimes I film my legs, my breakfast, my breakfast on the bed with nice looking flowers and so on haha.

Comments

Follow me on instagram