ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

5+1 Matkavinkkiä Madridiin

 Kaupallinen yhteistyö: Wowanders app

Madridin matkavinkkejä kehiin! Reissattiin kahden ystäväni kanssa pari viikkoa sitten Madridiin - täydellinen tyttöjen viikonloppu! En ollut aikaisemmin koko kaupungissa käynytkään, vaikka siitä on ollut puhetta useaan kertaan. En oikein tiennyt edes, että mitä kaupungilta voisi odottaa, paitsi hyvää ruokaa ja halpaa juomaa. As usual. Parin päivän aikana saimme kuitenkin otettua kaupungista melkoisesti irti niin kävellen kuin taxillakin matkatessa. Hurjan iso kaupunkihan se on, joten hyvin paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä. Pidin Madridissa erityisesti siitä, että vaikka se on miljoonakaupunki, siellä on kuitenkin vihreää ja mitään megatungosta ei kaduilla ollut. Kaupungissa oli mielestämme vähemmän turisteja kuin esimerkiksi Barcelonassa ja meininki oli autenttisempaa.

Viikonlopun aikana pistäydyimme useassa eri ravintolassa, yövyimme aivan taivaallisessa hotellissa, shoppailimme, kävelimme puistossa ja vuokrasimme jopa soutuveneen. Kun aikaa on muutama päivä, kannattaa miettiä vähän etukäteen, että mitä kaikkea haluaa reissun aikana tehdä tai nähdä. Meidän reissumme painottuvat yleensä syömiseen, fiilistelyyn ja shoppailuun. Liikaa emme halua suunnitella, vaan haluame pitää loman lomana. Kokosin tähän postaukseen vinkkejä Madridista, sekä kerron teille erittäin näppärästä matkasovelluksesta nimeltä Wowanders.

Where to stay?

Yövyimme aivan ihanassa boutique-hotellissa nimeltä Dear Hotel Madrid (Gran Via 80). En ollut koskaan yöpynyt persoonallisessa putiikki-hotellissa, joten olin tästä erittäin innoissani. Hotelli täytti kaikki odotukset! Minimalistinen sisutus, ihanat kalaparkettilattiat, marmorinen wc, jossa oli järjettömän iso suihku. Parasta oli kuitenkin se, että asuttiin 11. kerroksessa ja meillä oli oma parveke. Miettikää! Oma parveke. Näkymät olivat varsin muy bien sieltä. Toinen iso plussa hotellissa oli sen kattoterassi sekä ravintola, jossa tarjoiltiin aamupalaa. Kattoterassit ovat kova juttu Madridissa ja meille vinkattiinkin ennen reissua, että kannattaa mennä käymään ainakin yhdellä sellaisella. Niin kätevää, että meillä oli hotellissa terassi, joka tarjoili aivan upeat näkymät läheisen puiston sekä kaupungin kattojen ylle. Hotelli ei sinänsä ollut mikään ihan hirmu kallis hinnaltaan, noin 150 /yö, joten jos haluat lisätä reissuusi vähän luksusta tai matkustat kaksin tai kolmestaan, voin suositella Dear Hotellia täysin rinnoin. Taximatka lentokentältä oli tänne 30 euroa ja hotellilta pääsee näppärästi liikkumaan kävellen lähialueille.

What to see?

Jos et ihan hirveästi innostu museoissa ravaamisesta, puistot voivat olla sinun juttusi. Madridin kuuluisin puisto, Parque del Retiro on vierailemisen arvoinen paikka. Täällä voit pistäytyä siinä varsin tutussa lasirakennuksessa nimeltä Palacio de Christal aka "kristallipalatsi", jonka sisällä otettuja kuvia bongaa useimmiten siellä sun täällä. Retiroon kannattaa suunnata mielellään aamusta tai aamupäivästä, jolloin muita ihmisiä ei ole niin paljon. Paras juttu oli kuitenkin meidän mielestä se, kun vuokrasimme soutuveneen ja soutelimme lammessa auringonpaisteessa. Soutuveneen vuokraus maksoi vain 8 euroa venettä kohti eli todellakin kokeilemisen arvoinen keissi. Retirosta löytyy myös kahviloita ja miksei tänne pistäisi piknikkiäkin pystyyn! Puisto oli hyvin siisti ja suuren kokonsa vuoksi siellä riittää lääniä kaikille.

What is Wowanders app?


Käytin reissun aikana uutta sovellusta nimeltä Wowanders. Se on maailman älykkäin "matkapäiväkirja", joka tallentaa automaattisesti matkan aikana vierailemien hotellien, ravintoloiden, kahviloiden ja nähtävyyksien sijainnit älypuhelimella ottamien kuvien pohjalta. Eli otat vain puhelimellasi kuvan tai kuvia paikoista, joissa olet reissusi aikana vieraillut, lisäät kuvat sovellukseen ja se etsii kuvien geopaikannusten avulla kaikki saatavilla olevat tiedot kohteesta. Kätevää! Tämä sovellus kannattaa ehdottomasti ladata, olit sitten satunnaismatkaaja, työmatkaaja tai muuten vain ahkera reissaaja. Wowanders-apin avulla voit etsiä vinkkejä muilta käyttäjiltä ja koota omia listoja sekä muistoja matkan varrelta. Enää ei siis tarvitse erikseen etsiä paikan nimeä, osoitetta, suositteluja ja sijaintia eri paikoista (Instagram, Pinterest, nettisivut, blogit...) vaan Wowandersista ne löytyvät kaikki samasta. Kun matka on ohi, voit jakaa reissusi kohokohdat linkin avulla vaikkapa kavereillesi tai kaikkien nähtäväksi.Koin sovelluksen käytön helppokäyttöiseksi ja näppäräksi, etenkin kun tykkään itse aina etsiä seuraavan matkakohteen parhaita paikkoja ja etenkin ravintoloita. Lisäilin kohteita matkapäiväkirjaan pitkin reissua, eikä siihen mennyt kuin muutama minuutti. Kuvia voi myös lisätä matkan jälkeen jokaisen kohteen kohdalle ja muokata arvosteluja, jos jotain jäi vielä mainitsematta.

Where to eat?

Federal Café Plaza de las Comedadoras 9
Oltiin täällä yhtenä aamuna aamupalalla. Kahvila sijaitsi hotellimme lähellä ja olin lukenut tästä paikasta hyviä arvosteluja. Meillä kävi ehkä pikku moka annoksien kanssa, sillä emme tienneet niiden valtavasta koosta ja tilasimme aivan liian paljon ruokaa :D Tosin ei meille tästä kukaan mitään sanonut, vaan tarjoilija vain naureskeli huvittavasti tilauksia kirjoitellessaan. Eipä siinä mitään, melkein kaikki saatiin syötyä. Suosittelen että täällä tilaat maksimissaan kaksi annosta tai jaatte ne kaikkien pöydässäistuvien kesken.

Caramba restaurant & bar 19 Calle de Alcalá
Päädyimme tänne ihan sattumalta kun etsimme sopivaa lounaspaikkaa. Ravintola on itseasiassa osa hotellia, mutta erittäin viihtyisä! Tosin vähän hienompi paikka, mutta meitä ei silti katsottu vinoon vaikka saavuimme paikalle ihan hellevaatteissa kera ostoskassien. Söin täällä todella hyvää mustekalaa ja ystäväni tilasivat pizzaa sekä tonnikalatartarin. Tänne voisi tulla vaikka dinnerillekin.
Kaiken kaikkiaan koin palvelun olevan paikasta riippumatta ystävällistä. Kukaan meistä ei puhu espanjaa kuin vähän, ja joissain paikoissa kukaan tarjoilijoista ei osannut englantia. Kommunikointi oli silti ystävällistä ja saimme tilattua ainakin oikeat ruoat pöytään.

Where to shop?

Madridissa riittää shoppailtavaa! Gran Vialta löytyy vaateliikkeitä kuten Zaraa, Mangoa, Oyshoa, Kiko Milanoa ja niin edelleen. Inditexiin kuuluvat vaatemerkit (eli juurikin Zara, Mango, Uterique) ovat täällä kympin pari halvempia kuin Suomessa. Käppäilimme lisäksi Salamancan alueella, jossa tien molemmin puolin oli designer-liikkeitä (sekä "hienommat" Mangot ja Zarat) sekä pienempiä, paikallisia putiikkeja. Pidin enemmän Salamancan alueesta, jossa oli ehkä himpun verran rauhallisempaa ja hurjan paljon kauniita vanhoja rakennuksia. Salamancaan kannattaa suunnata vaikkapa metrolla tai taxilla ja perillä kävellä ympäriinsä. Kun nälkä yllättää, persoonallisia lounaspaikkoja löytyy lähes joka talon kulmasta.

Something else?

Katso ylös! Kaupunki on pullollaan kauniita rakennuksia ja värikkäitä taloja postikorttimaisemineen.
Kaiken kaikkiaan Madrid kaupunkina yllätti positiivisesti. Harmi vain että meillä oli pelkästään kaksi kokonaista päivää paikan päällä. Tänne täytyy ehdottomasti tulla pidemmäksikin aikaa ;)

Ja hei! Täältä löydätte muuten kaikki kohteet, joissa kävimme matkamme aikana. Mikäli kiinnostuitte Wowandersista, voitte tutustua sovellukseen lisää tästä linkistä ja käykää ihmeessä lataamassa sovellus puhelimeen seuraavia reissuja sekä vinkkejä varten. Sen löydätte sekä apple Storesta että Google Playsta. Suosittelen!


Oletteko ehtineet testata sovellusta tai oletteko vielä kuulleet Wowandersista? Ja käsi ylös jos olet myös käynyt Madridissa! Mistä pidit, mistä et? Reissutarinoita on aina hauska lukea :)Comments

Follow me on instagram