ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

I'm an outfit repeater – you should be as well

hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-12
Aurinkoista viikonloppua kaikille! Täällä Vaasan päässä ovat koko viikon hellineet auringonpaisteet meitä. Olen ottanut pari päivää ihan vain iisisti, tai no, iisimmin. Eilen vaihdoin kesken päivän toimistoakin. Nappasin koneen sekä salikamat mukaan ja käppäilin auringossa keskustaan. Ajattelin että ostan kauden ensimmäisen piparkakkulaten ja näpyttelen hetken kotoisissa tunnelmissa postauksia sekä kouluhommia. Totuus oli aivan toisenlainen: Vaasaan hiljattain avautunut Espresso House oli tupaten täynnä ja tiskillä oli jatkuvasti reilu 30 ihmisen jono. Otin itselleni paikan ja ajattelin, että hipsin hetken päästä jonoon. Joka kerta kun katsoin tiskille, jono oli ovelle asti. Ei auttanut kuin pakata kamppeet ja vaihtaa paikkaa. Nälkäkin alkoi tulla, joten valitsin tien toisella puolella sijaitsevan Raawkan. Siellä on tullut useaan kertaan syötyä heidän mielettömän hyviä salaattilounaita. Otin omani tällä kertaa take-away boxiin, jotta voin syödä loput sitten illemmalla kotona.

Hey you all! We've enjoyed the sunshine during this week and here's my outfit from the other day. Very basic but hey, I love basics. Those wool blend trousers are super handy when it comes to colder weather. They're so comfy and warm. Not to mention they go with sneakers, boots and even heels.

hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-5
hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-3
hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-10
Viikonloppuna olisi vaihteeksi vähän ohjelmaa! Tänään käymme isäni kanssa isovanhempieni luona kylässä, sinne tulevat myös isäni vanhemmat mukaan. Heitä en olekaan vielä ehtinyt nähdä koko syksynä, joten kiva vaihtaa kuulumisia ja kahvitella myös heidän kanssa. Kotikin pitäisi siivota vähän perusteellisemmin. Minulla oli siellä vieraita lähes 10 päivää putkeen, joten parit lakanat sun muut pitäisi myös pestä. Nyt kun aurinko on paistanut suoraan sisään päivisin, tulee tietenkin kaikki pölypallerot hyvin esiin. Sunnuntaina hengailen myös erään kaverini kanssa ja kuvaillaan vähän sitä sun tätä meille molemmille. Hauskaa :)

Postauksen asu on puolestaan mukava sekä lämmin arkiasu ja täällä bloginkin puolella vaatteet on useaan otteeseen nähty. Hyvin perusjuttuja, mutta siitä syystä todella monipuolisia puettavia. Suorat villasekoitehousut ovat muuten aivan älyttömän lämpimät! Olen ihan vilukissa ja puen useimmiten sukkahousut housujen alle melkein heti kun lämpötilat alkaa näyttää lähemmäs nollaa, mutta näissä housuissa olen pärjännyt hyvin ilman sukkiksiakin. Kun ne ovat lahkeesta väljät, pysyy lämpö hyvin sisällä ja sitten kun on oikeasti kylmä, voi alle pukea vielä sukkiksetkin.

This weekend I'm going to meet my grandparents, actually both of them. Have a cup of coffee and spend some time with them. This week has been more easier for me and I've been taking it easy. Oh how much I like about slow mornings and napping! Yesterday I managed to go to the gym again and I also did some stretching afterwards. Feels good!

hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-2
hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-6
hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-13
Minusta on muuten hyvä asia, että blogeissa ja eri vaikuttajien kanavissa ollaan alettu nostamaan esiin sitä, miten voi omista vaatekappaleistaan pukea mahdollisimman paljon erilaisia asuja. Pieni vastaliike kertakäyttökulttuuria kohtaan on havaittavissa. Et ole nolo jos kuvaat saman takin useampaan otteeseen sosiaaliseen mediaan. Päinvastoin! Niinhän niitä oikeassakin elämässä käytetään. Olen tästä aiemminkin jonkun verran kirjoitellut ja te lukijatkin olette todenneet, että mitä enemmän samoja vaatekappaleita kuvissa näkyy, sitä enemmän ne inspiroivat teitäkin käyttämään samantyyppisiä vaatekappaleita eri tavoin. Koska kuka ihan oikeasti ostaa arkivaatteita vain yhtä kertaa varten? Noudatan itse sellaista ostopolitiikkaa, jossa mietin ennen ostamista, että miten monta kertaa voin yhdistää uuden vaatteen jo olemassaolevan vaatekappaleiden kanssa. Myös juhlavaatteiden kohdalla pyrin samaan, kuten esimerkiksi loppukesästä ostamani paljettihameen kohdalla. Hameen pystyy pukemaan festareille, synttäreille, valmistujaisiin, joulupöytään ja uuden vuoden juhliin. Joko maihareiden tai korkojen kanssa ja yläosaksi käy valkoinen perusteepaita tai naruolkaintoppi. Kaikki löytyivät vaatekaapistani, joten hame lähti mukaani. Viime vuonna ostamaani vihreää villakangastakkiakin kuvailin teille täällä ja instassa useaan otteeseen. Melkein kyllästyin siihen, mutta nyt en malta odottaa että saan kaivaa sen esiin saapuessani takaisin Helsinkiin. Koska takki on itsessään varsin klassinen, ei se mene koskaan "pois muodista".

A bit more about this outfit. Yes, you've seen almost all of these items before and here's just another way to wear a beige coat. I want to show the same outfits, or similar ones. Not give a damn about if it's been here before or not. Why? Because I want to inspire you to make the most of your wardrobe and duh, we repeat our outfits in real life too. My style is pretty classic, so I'm sure you have at least similar items in your wardrobe. I think. Otherwise you wouldn't read my blog? 

hm_trend_otherstories_essiesophie_winter_outfit_neutrals-4
WEARING
H&M trend wool coat and wool blend trousers
Samsoe & Samsoe mohair knit
Vagabond sneakers
& Other Stories tote

Edelleen on toki paljon tehtävää ja en todellakaan väitä olevani mikään puhdas pulmunen tässä asiassa, mutta olen jo muutaman vuoden ajan tietoisesti pyrkinyt muuttamaan ostokäyttäytymistäni suunnitelmallisemmaksi ja sitä kautta kestävemmäksi. Varmasti voidaan kaikki katsoa enemmän tai vähemmän peiliin tässä asiassa. Jotta pysyn tässä suunnitelmassa, en lähde mukaan trendeihin, ellen oikeasti usko että se sopii minulle. En osta hetken mielijohteesta, vaan etsin ja vertailen sekä mietin ennen ostopäätöstä. Kiinnitän huomiota materiaaleihin ja klassisen tyylini ansiosta olen aina "muodissa". Yksi asia jossa voisin kuitenkin tsempata helposti olisi se, että ostaisin enemmän vaatteitani käytettyinä. Eräs ystäväni tekee aivan mielettömiä kirppislöytöjä vaatteiden saralla ja hänen upea tyylinsä on saanut tunnustusta jopa maailmallakin. Itse onnistun olemaan varsinainen vintage-huonekalujen Sherlock, mutta vaatepuolella minulla olisi opittavaa.

Näihin tunnelmiin tällä kertaa. Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Ihanaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!

As when it comes to outfits in social media in general. Repeat your outfits and be proud of it. Find a way to style the items as ways as possible. It's easy with classic or simple colour combinations. You can basically wear them as you wish, because they go with everything. Or then just repeat, because that's what do in real life as well ;) Right?

Have a great weekend!

SHOP THE POST

adlinks

Comments

 1. Joo oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että kannattaa panostaa klassisiin vaatekappaleisiin kuin ostaisi aina viimeisimän trendin mukaan, mikä taas ei välttämättä palvele omaa tyyliä kovin pitkälle! Lisäksi musta on kiva juuri nähdä kuinka stailata jokin vaatekappale usealla tavalla, joka inspiroi aina miettimään omaa pukeutumista samalla kehitellen uusia asuideoita! :)

  https://lauraemiliaan.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Aina noissa ostotottumuksissaan olisi parannettavaa itse kullakin, mutta pienin askelin eteenpäin :)

  ReplyDelete
 3. Kaunis asu. Monikäyttöisiin luotto vaatekappaleisiin kannattaa panostaa :)

  ReplyDelete
 4. Täälläkin on kyllä samat vaatteet käytössä ja esillä some-kanavissa aina uudestaan ja uudestaan! Mietin myös aina itsekin kuinka moneen eri kokonaisuuteen uusi vaate sopii ennen ostopäätöksen tekemistä, ja mitä paremmin oman tyylinsä tuntee niin sitä helpompi on löytää niitä vaatteita joita tulee käytettyä paljon ja pitkään! Ja tää on kyllä aivan ihana asu Essi, sulle niin sopii kaikki lämpimät sävyt :)

  ReplyDelete
 5. Mielettömän ihana tuo takki!! 😍😍

  ReplyDelete
 6. Se on kiva vaan jos omia lemppareita tulee puettua päälle useasti. Vähintäänkin onnistuneen ostoksen merkki.

  ReplyDelete

Post a Comment

Follow me on instagram