ESSIE'S

Scandinavian style, life & traveling

Social Media Icons

slide code

Photo

Essi

A 26 year old "Chloé girl" from Finland. This is a place, where like to get my hands dirty in creative stuffs. Essie’s is shaping up to be my personal style and fashion journey, where I am having the most amazing time, meeting new people, experiencing things and collaborating with brands that I love and respect. Hope you like my blog and don't forget to subscribe or follow me on Bloglovin!

welcome to my blog

social media icons 2

Follow

category 1

My style

category 2

everything nice

category 4

places I've been

never miss any of my posts

Kraków, Poland

Weekend in Kraków

Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-15
Huomenta kaikille! Täällä istuskelen jo junassa matkalla Vaasaan ja viimeisiä tenttejä tekemään. Olin viime viikonloppuna Krakovassa yhden ystäväni kanssa ja tässä vähän kuvamatskua sekä parit tärpit Krakovaan matkustaville.

Meidän reissu alkoi varsin dramaattisesti, sillä arvioitiin ajankäyttöämme hieman väärin ja saavuttiin kentälle aika viime tingassa. Oltiin kuitenkin chekattu itsemme sisään, ainoastaan laukku olisi pitänyt jäättää ruumaan. Se oltiin kuitenkin suljettu noin viisi minuuttia ennen kuin saavuimme paikalle ja virkailijat puhalitelivat meidän suuntaan, että tytöt te olette vähän myöhässä. Hetken mietittiin siinä pienessä alkavassa paniikissa, että mitä tässä tilanteessa voitaisiin nyt tehdä. Juostiin laukkujen kanssa laukkusäilytykseen ja alettiin siirtämään tavaroita käsimatkatavararoihin. Onneksi oltiin pakattu sen verran löysästi vaatteita mukaan, että ne mahtuivat helposti pienempiin laukkuihimme ja isommat kosmetiikat jätettiin kentälle säilytykseen. Siinä samassa kävi myös ilmi, että emme välttämättä tule ehtimään koneeseen lainkaan, sillä sen lähtöön oli noin 20 minuuttia ja virkailijoiden mukaan portti oltaisiin suljettu about niihin aikoihin myös.

Hello there! I spent a weekend in Krakow with my friend. We almost missed our flight, but eventually made it there. What a start for a holiday!

Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-14
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-8
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-1
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-10
Nyt viimeistään oli meillä paniikki päällä. Pyysimme virkailijoita soittamaan portille, että odottakaa vielä hetki, täällä olisi kaksi matkustajaa tulossa. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja sen enempää kinaamatta virkailijoiden kanssa lähdimme juoksemaan turvatarkastukseen, sekä lopuksi itse portille. Turvatarkastuksessa älysimme onneksi tarkistaa, että mitä ilmoitustaululla kerrotaan lentomme tilasta. Sielläluki final call, onneksi! Meillä oli siis vielä toivoa. Tehtiin varmaan jonkinmoinen ennätys turvatarkastuksessa, sen verran ripeästi tuli tässä kohtaa mentyä. Virkailijatkin taisivat tämän huomata ja eivät onneksi alkaneet meidän laukkuja syynäämään. Sen jälkeen juostiin niin kovaa kuin jaloista päästiin, kunnes jalat olivat ihan spagettia ja yritin herätellä toivetta, että portti olisi vielä auki. En saanut henkeä ja vielä ainakin kolme porttia, ennenkuin meidän oma tulisi vastaan. Miten tämä voi olla näin pitkä, totesin. Olin melko varma ettei me ehdittäisi. Aloin jo miettiä että mitä muuta voisi viikonloppuna tehdä. Onneksi lennot eivät olleet kalliita.

Mutta sitten, vihdoin ja viimein, saavuttiin meidän omalle portille ja siellä oli muutama matkailija vielä jonossa menossa koneeseen. Me ehdittiin! Eikä oltu edes loppujen lopuksi viimeisiä.

I've been in Warsaw before, so it was exciting to see another Polish city. Krakow is less developed, lots of very old buildings but the atmosphere was quite nice. Lots of nice restaurants and cafés with very cheap prices. In Poland, you get a dinner for two with only 40 euros. A taxi drive is around 1 euro or two.

Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-13
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-7
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-11
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-12
Krakovassa kaikki sujui puolestaan todella hyvin. Asuttiin ihan keskustassa juutalaiskorttelissa, jossa oli paljon hyviä ravintoloita sekä kahviloita lähikortteleissa. Yhteenkään paikkaan ei tarvinnut pöytävarauksia tehdä, aina sai pöydän kahdelle. Yhtenä iltana käytiin jopa Michelin tähden ravintolassa, jossa nautiskeltiin hyvästä juomasta ja ruoasta kaikessa rauhassa. Parasta Puolassa on sen hintataso: taksimatkat kaupungin sisällä ovat 1-2 euroa, 18:lla eurolla saat alkupalat, pääruoan ja viinit kahdelle.   Museoon maksoi vaivaisen euron sisään. Meidän majoitus maksoi 29 euroa yö. Aikamoista.

Mitä tulee shoppailuun Krakovassa, se oli vähän niin ja näin. Kosmetiikkaa kannattaa sieltä ostaa, mutta samoja vaatteita saa shoppailtua myös Suomesta. Krakovan lähistöllä on kolme ostoskeskusta, joissa jokaisessa on about samat kaupat perus Zarasta ja H&M:stä lähtien. Lisäksi näissä ostoskeskuksissa on paljon puolalaisten omia merkkejä, jotka eivät inspiroineet meitä kovinkaan paljon. Zara Home löytyi yhdestä kauppakeskuksesta, josta ostin ison tuoksukynttilän, mutta mitään muuta en viitsinyt sieltä kotiin tuoda.

When it comes to shopping, it's not as good as I was expecting. There are three malls around the city, all of them have the same brands such as Zara, Pull & Bear, H&M and so on. I was more impressed about the beauty products sold there. 

Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-16
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-17
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-2
Visit_Krakow-travel_tips-essiesophie-6
Mikäli olet matkaamassa Krakovaan, käy ainakin näissä ravintoloissa:

Zenit (Miodowa 19)
Paikka tarjoilee kaikkea aina aamiaisesta lähtien. Käytiin täällä sekä aamupalalla että lounaalla. Tykättiin enemmän lounaasta, sillä aamiaisvaihtoehdot ovat aika rasva/hiilaripitoisia.

Hevre (ul. Meiselsa 18)
Täältä saa myös kaikkea aamiaisesta lähtien. Syötiin lauantaina brunssia täällä ja pöydässä oli iso kattaus kaikkea aina shaksukasta lähtien. Annokset on aika isoja, kannattaa tilata maksimissaan kaksi tai jakaa jonkun kanssa.

Charlotte (plac Szczepański 2)
Suosittu ketjukahvila torin lähettyvillä. Täältä saa esimerkiksi leivoksia, croissantteja ja erilaisia leipiä. Jouduttiin jonottamaan hetki, ennenkuin päästiin sisälle.

Karakter (Brzozowa 17)
Michelintähden arvoinen ravintola. Hyvä palvelu ja ruoka oli myös hyvää. Söin täällä alkuun mustekalaa ja pääruoaksi simpukoita. Kaiken kaikkiaan illan lasku oli kahdelta henkilöltä yhteensä noin 40 euroa. 


If you are going to Krakow some day, try at least these restaurants:

Breakfast, lunch & dinner
Zenit (Miodowa 19)
Hevre (ul. Meiselsa 18)

Sweets
Charlotte (plac Szczepański 2)

Dinner
Karakter (Brzozowa 17)

Comments

Follow me on instagram